Heldenrol voor Armenteros tegen Go Ahead

Heracles Almelo heeft zaterdag voor het eerst in vier thuisduels weer eens gewonnen in eigen stadion. Samuel Armenteros zorgde met twee treffers voor een 2-1 zege op Go Ahead Eagles.

De bezoekers uit Deventer kwamen wel op voorsprong in Almelo. Robin Gosens kopte na een corner in de handen van doelman Theo Zwarthoed, die de bal naar rechtsback Joey Groenbast gooide. De verdediger kreeg ruimte en gaf een steekpass op de meelopende Jarchinio Antonia. De vleugelspeler schoot bij zijn eerste balcontact direct raak: 0-1. Daarmee zorgde Antonia voor de eerste voorsprong in een uitduel voor Go Ahead in dit seizoen.

Heracles liet het er niet bij zitten en was in het restant van de eerste helft de betere partij. De kansen werden echter niet afgemaakt en Go Ahead, dat loerde op de counter, ging met een voorsprong de rust in. Voor de fans van Heracles reden om hun spelers te trakteren op een fluitconcert. In de tweede helft was het echter wachten op de gelijkmaker.

Jarchinio Antonia zette Go Ahead op 0-1 tegen Heracles.

Met een aanvallende wissel – Thomas Bruns verliet het veld voor Vincent Vermeij – hoopte trainer John Stegeman de kansen op een treffer te vergroten. De ingevallen spits had direct invloed, want nadat hij een duel won en de bal voor de voeten van Armenteros kwam, viel de bal binnen. De Zweedse aanvaller nam hem meteen op de slof en liet Zwarthoed kansloos met zijn schot in de rechterhoek: 1-1.

Go Ahead had na de rust maar weinig in de melk te brokkelen, maar werd uit de counter nog een aantal keer gevaarlijk. Zo schoot invaller Leon de Kogel over het doel van Bram Castro na een voorzet van Darren Maatsen. De spits scoorde dit seizoen nog niet voor de club uit Deventer. Randy Wolters schoot na een knappe actie hoog over het doel van Castro.

In de slotfase bezorgde Armenteros Heracles de zege na een knappe actie. De spits kreeg de bal van Brahim Darri en zette het op een lopen. Hoewel er vier verdedigers om hem heen stonden, slalomde Armenteros zich erlangs en schoof hij de bal achter Zwarthoed. Heracles klimt naar de tiende plaats met vijftien punten. Go Ahead blijft in de gevarenzone en staat veertiende met elf punten.