Go Ahead Eagles presteert rampzalig in uitwedstrijden

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. De winnaar van Heracles Almelo - Go Ahead Eagles sluit aan bij de middenmoot.

Go Ahead Eagles presteert rampzalig in uitwedstrijden
Speelronde: 13
Aftrap: zaterdag 19 november, 18.30 uur
Scheidsrechter: Pol van Boekel

• Zowel Heracles Almelo als Go Ahead Eagles deed vlak voor het interlandreces goede zaken door af te rekenen met respectievelijk Vitesse en Feyenoord. Beide clubs bivakkeren daardoor niet meer in een zone die aan het einde van de rit leidt tot play-offs om promotie/degradatie of rechtstreekse degradatie.

• Het affiche Heracles Almelo - Go Ahead Eagles is pas toe aan de zevende uitgave op het hoogste niveau. Beide clubs kwamen tweemaal tot winst en twee keer bleef een winnaar uit.

• Een historische editie vond plaats in het seizoen 1964/65. Go Ahead Eagles realiseerde een 0-6 overwinning, hetgeen nog altijd een gedeeld clubrecord van grootste uitzege voor de Deventer formatie is. Ook bij Telstar en ADO Den Haag boekte Go Ahead Eagles ooit een 0-6 triomf.

• Heracles slaagde er tijdens de voorbije vier thuiswedstrijden niet in te winnen. De club uit Almelo speelde tweemaal gelijk en ging twee keer onderuit sinds de 3-1 zege op Willem II in augustus. Onder leiding van coach John Stegeman hoefde Heracles nog nooit vijf thuisduels te wachten op een zege.

Tot nu toe hield Heracles nog niet de nul in een thuiswedstrijd.
Tot nu toe hield Heracles nog niet de nul in een thuiswedstrijd.

• Tot nu toe hield Heracles nog niet de nul in een thuiswedstrijd. Voor slechts één andere club gold dat na twaalf speelrondes: Roda JC Kerkrade.

• Go Ahead Eagles presteert dit seizoen rampzalig in uitwedstrijden. Anders is een score van één punt niet te typeren. De ploeg van coach Hans de Koning stond buitenshuis zelfs nog geen minuut op voorsprong.

• Tijdens de voorbije vijf Eredivisie-wedstrijden kwam Go Ahead Eagles slechts eenmaal tot scoren in de tweede helft. De maker? Sam Hendriks tegen Excelsior.

• Go Ahead Eagles stuntte tijdens de voorbije speelronde door Feyenoord met 1-0 te verslaan. De laatste keer dat de equipe uit Deventer twee Eredivisie-duels achtereen in winst omzette, dateert uit oktober 2014. Destijds bogen FC Utrecht en PEC Zwolle het hoofd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.