FC Volendam heeft zondag een punt gepakt in de strijd tegen degradatie. PEC Zwolle gaf de zege na een heerlijke pegel van Davy van den Berg uit handen.

PEC Zwolle
1 - 1
FC Volendam
FC Volendam

Het contrast tussen de twee goals was groot. Na 55 minuten loste Van den Berg uit een vrije trap een kanonskogel die schitterend in de verre winkelhaak verdween: 1-0. Minder oogstrelend was de gelijkmaker van Volendam-aanvoerder Damon Mirani, een kwartier later, die wel knap profiteerde van mistasten van PEC-keeper Jasper Schendelaar door de bal binnen te duiken.

Hoe dan ook zorgden die goals ervoor dat PEC zichzelf tekortdeed. Want de beste kansen waren voor de thuisploeg geweest, die al in de tweede minuut de paal had geraakt via Silvester van der Water. Goals van Lennart Thy en Apostolos Vellios (twee keer) werden afgekeurd. De eerste wegens hinderlijk buitenspel, de tweede vanwege een overtreding en de derde − in blessuretijd − na buitenspel.

Zo sprokkelde hekkensluiter Volendam op bezoek bij middenmoter PEC een punt in de strijd om lijfsbehoud. Zaterdag verloor nummer zeventien Vitesse op bezoek bij nummer zestien RKC Waalwijk.