Hekkensluiter PEC haalt dubbele versterking voor het middenveld

Reacties

PEC Zwolle heeft twee weken na het sluiten van de transferwindow nog twee nieuwe middenvelders binnengehaald. Ryan Koolwijk (36) en Leandro Fernandes (21) tekenen een eenjarig contract, met een optie op nog een seizoen.

Hekkensluiter PEC haalt dubbele versterking voor het middenveld
© Pro Shots

Fernandes trainde deze zomer al een periode mee bij PEC, maar werd toen geen contract aangeboden. De club vond de bezetting op het middenveld voldoende en gaf de prioriteit aan versterkingen voor andere posities. Nu Pelle Clement de komende maanden is uitgeschakeld met een enkelblessure en ook Mustafa Saymak kampt met fysieke klachten, is Fernandes alsnog vastgelegd.

De jonge middenvelder is opgeleid door PSV en maakte in 2018 de overstap naar Juventus. Die club verhuurde hem in het seizoen 2019/20 aan Fortuna Sittard, waar Fernandes niet verder kwam dan vijf Eredivisie-optredens. De middenvelder, die bij de jeugdelftallen van Oranje samenwerkte met Art Langeler, was transfervrij en krijgt van PEC nu een nieuwe kans om zich te laten zien op het hoogste niveau.

Ook Koolwijk heeft een verbintenis tot komende zomer getekend. De ervaren controleur begon het seizoen bij Almere City FC, maar daar werd zijn contract onlangs ontbonden.

Spelersprofiel

Fernandes


Geboortedatum:
25 december 1999
Leeftijd:
24
Geboorteplaats:
Nijmegen
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,76 m
Gewicht:
71 kg
Huidige club:
FK Žalgiris Vilnius
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.