Fortuna doet zaken met Juve met komst voormalig PSV-belofte Fernandes

Reacties

Fortuna Sittard heeft Leandro Fernandes terug naar Nederland gehaald. De negentienjarige middenvelder wordt voor een jaar gehuurd van Juventus.

Fortuna doet zaken met Juve met komst voormalig PSV-belofte Fernandes

In januari 2018 liet Fernandes de opleiding van PSV achter zich. Een avontuur bij Juventus wachtte hem. In Turijn speelde de middenvelder in de jeugd, maar werd hij ook geplaagd door een knieblessure. In Sittard wil hij een volgende stap zetten in zijn ontwikkeling.

'Als negentienjarige speler wil je voornamelijk veel speelminuten maken', zegt Fernandes op de Fortuna-website. 'Als je dan de kans krijgt dat op het hoogste niveau in Nederland te doen dan is dat een geweldige optie op deze leeftijd. Bij Fortuna Sittard biedt de technische staf jonge spelers kansen en er wordt veel aandacht besteed aan hun ontwikkeling.'

Fernandes komt met Kevin Hofland en Kristof Aelbrecht bekende gezichten tegen. De Fortuna-assistenten werkten in de jeugd van PSV met hem samen. 'Vergeleken met zijn periode bij PSV is Leandro in de afgelopen jaren volwassener geworden. In Italië is hij als teamspeler gegroeid en heeft hij laten zien dat hij zich kan aanpassen', aldus Hofland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.