Almere City en sterkhouder Koolwijk per direct uit elkaar

Reacties

Vorig seizoen was hij nog de aanvoerder van bijna-promovendus Almere City FC, dit seizoen stond hij 'gewoon' vier keer in de basis, maar toch is het contract van Ryan Koolwijk ontbonden.

Almere City en sterkhouder Koolwijk per direct uit elkaar
© Pro Shots

Koolwijk werd opgeleid door Excelsior en speelde daarna voor NEC, FC Dordrecht, AS Trencin, weer Excelsior en weer Trencin, voordat hij een jaar geleden neerstreek bij Almere City. Daar kreeg de nu 36-jarige middenvelder de aanvoerdersband, hij leidde de hyperambitieuze club in het beste seizoen uit de clubgeschiedenis bijna naar een stunt. Almere City deed lang mee om directe promotie, maar moest uiteindelijk op het nippertje de play-offs in. Daar ging het in de eerste ronde plotseling mis tegen NEC.

Dit seizoen staat Almere City onder leiding van Gertjan Verbeek, die (mede omdat Koolwijk vrijwel de hele voorbereiding miste vanwege zijn Gold Cup-deelname met Suriname) besloot om de middenvelder niet als aanvoerder te kiezen. De band zit dit seizoen om de arm van Tim Receveur. Desondanks stond Koolwijk in de eerste vier competitiewedstrijden in de basis.

In dat opzicht is de reden die Almere City noemt voor het directe vertrek van Koolwijk opmerkelijk te noemen. 'Na een tussentijds evaluatiegesprek met de technische staf en het daarin geschetste perspectief voor Ryan, heeft hij de wens kenbaar gemaakt om zijn loopbaan elders te vervolgen', zo staat in een statement. Almere City heeft die wens van Koolwijk ingewilligd vanwege zijn staat van dienst, meldt de club. De routinier is nu dus vrij om te gaan en staan waar hij wil.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.