Heitinga zorgt voor verrassing op Ajax-middenveld tegen Fortuna

Reacties

Ajax begint verrassend met Florian Grillitsch in de basis tegen Fortuna Sittard. Trainer John Heitinga kiest voor Steven Berghuis als vervanger van de geblesseerde Mohammed Kudus, waardoor er voor de Oostenrijker een plekje op het middenveld vrijkomt. 

Heitinga zorgt voor verrassing op Ajax-middenveld tegen Fortuna
© Pro Shots
Ajax
Ajax
4 - 0
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

Heitinga kan in de Johan Cruijff Arena geen beroep doen op Kudus, die met hamstringproblemen uitviel tijdens het bekerduel tegen Feyenoord. Berghuis neemt zijn positie rechts voorin over en vormt een voorhoede met Steven Bergwijn en Dusan Tadic, die in de spits begint. Tijdens het teleurstellende competitieduel met Go Ahead Eagles kreeg Brian Brobbey nog een kans in de punt van de aanval, maar de spits begint net als tegen Feyenoord op de bank.

Op het middenveld is Davy Klaassen fit genoeg om te spelen. De routinier vormt het middenrif met Kenneth Taylor en dus Grillitsch, die voor de tweede keer dit seizoen in de basis begint in de Eredivisie. De eerste keer was nog onder Alfred Schreuder, toen tijdens het thuisduel met Go Ahead Eagles. Onder Heitinga kwam Grillitsch in totaal tot slechts vijf speelminuten. 

Álvarez opnieuw achterin
De entree van de Oostenrijker betekent dat Edson Álvarez opnieuw als centrale verdediger speelt. Dat doet de Mexicaan naast Jurriën Timber. Jorge Sánchez is de rechtsback, Youri Baas krijgt op de positie links achterin opnieuw de voorkeur boven Owen Wijndal. Géronimo Rulli verdedigt het doel.

Ajax moet in eigen huis winnen van Fortuna om de tweede plaats weer over te nemen van PSV. De concurrent uit Eindhoven won zaterdag in eigen huis eenvoudig van laagvlieger Excelsior.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bij Fortuna Sittard is er een basisplaats voor de veelbesproken Burak Yilmaz. De captain zorgde na het duel van vorige week, FC Groningen werd met 3-1 verslagen, voor ophef. Op Instagram kwam de spits met een statement dat verdacht veel leek op een afscheidsboodschap. Een week later is hij gewoon weer van de partij bij de Limburgers, die ook op andere fronten een veelbewogen week achter de rug hebben.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.