Heitinga verklaart keuzes voor Hato en Grillitsch tegen Emmen

Reacties

Ajax-trainer John Heitinga heeft ook voor het thuisduel met FC Emmen een basisplaats ingeruimd voor Florian Grillitsch. Linksback Jorrel Hato verschijnt voor het eerst aan de aftrap in de Eredivisie.

Heitinga verklaart keuzes voor Hato en Grillitsch tegen Emmen
© Pro Shots
Ajax
Ajax
3 - 1
FC Emmen
FC Emmen

Na ruim een half jaar mocht Grillitsch thuis tegen Fortuna Sittard vorige week eindelijk weer eens in de basis beginnen. De 27-jarige Oostenrijker kreeg behoorlijk wat kritiek voor zijn optreden tegen de Limburgers, maar behoudt dus wel zijn plek. Hij vormt tegen Emmen opnieuw het middenveld met Kenneth Taylor en Davy Klaassen.

'Grillitsch miste natuurlijk een stukje ritme tegen Fortuna. Maar wij zien op de training en ook tijdens die wedstrijd: hij kan voetballen, hij kan het spel versnellen, hij kan goed positiespel spelen. De vorige keer zijn precies de dingen uitgelicht, er was een compilatie gemaakt, dat was niet zo best. Maar je had ook een compilatie kunnen maken waarin hij wel veel dingen goed deed. Hij krijgt nu de kans om zich weer te laten zien.'

Edson Álvarez staat centraal achterin met Jurriën Timber naast zich. Jorge Sánchez en de zeventienjarige Hato zijn de backs. Voor de tiener is het de eerste keer dat hij start in de Eredivisie, wel deed hij als invaller al vijf keer mee in competitieverband. 'Ik vond dat hij goed inviel de vorige thuiswedstrijd. Dat was voor mij ook een reden om daar op voort te borduren', legt Heitinga uit bij ESPN.

Miljoenenaankopen Owen Wijndal en Calvin Bassey beginnen zodoende op de reservebank. Voorin is Steven Berghuis weer de vervanger van de geblesseerde Mohammed Kudus. Dusan Tadic krijgt de voorkeur boven Brian Brobbey in de spits. Zou Kudus tegen PSV weer bij de selectie kunnen zitten? 'Ik hoop het', antwoordt Heitinga.

Opstelling Ajax: Rulli; Sánchez, Timber, Álvarez, Hato; Klaassen, Grillitsch, Taylor; Berghuis, Tadic, Bergwijn.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

FC Emmen
Bij FC Emmen ontbreekt aanvoerder Jeroen Veldmate in de basis, hij wordt vervangen door Julius Dirksen, die drieënhalf jaar in de jeugd van Ajax speelde. Ook Mickey van der Hart, Lorenzo Burnet en Richairo Zivkovic keren zondagavond als basisklant terug op bekende gond.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.