'Grillitsch heeft laten zien dat hij er niet klaar voor is bij Ajax'

Reacties

Florian Grillitsch heeft bij zijn rentree in de basis van Ajax geen indruk gemaakt op Karim El Ahmadi. De 27-jarige Oostenrijker kreeg tegen Fortuna Sittard weer eens de kans vanaf de aftrap.

'Grillitsch heeft laten zien dat hij er niet klaar voor is bij Ajax'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
4 - 0
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

Ajax-coach John Heitinga had Steven Berghuis doorgeschoven naar de rechstbuitenpositie, als vervanger van de geblesseerde Mohammed Kudus. Aangezien Edson Álvarez achterin nodig was, kwam op het middenveld een plekje vrij voor Grillitsch. Voor de Oostenrijker was het zijn eerste basisplaats in de Eredivisie sinds 1 oktober.

In ESPN-programma Dit Was Het Weekend legde El Ahmadi het optreden van Grillitsch tegen Fortuna onder de loep. 'Hij krijg weer eens de kans om te starten en dan zie je dat hij zo begint... Het leek wel alsof hij heel de tijd de laatste bal wilde geven', analyseerde El Ahmadi, die zelf meer dan driehonderd Eredivisie-duels als controleur speelde.

'Ik zou denken: als je net terugkeert en je staat op 6, dan zou ik eerst even rustig en wat simpeler spelen om een beetje in de wedstrijd te komen. Maar het was echt heel veel dom balverlies. Bij momenten kwam hij zelfs op de nummer 10-positie uit. Maar je moet gewoon de controle houden als nummer 6. Bij Hoffenheim deed hij dat wél heel goed', aldus El Ahmadi.

'Ajax heeft een nummer 6 nodig die de bal gewoon naar de juiste kleur speelt. Met Kenneth Taylor had je iemand die eigenlijk te veel naar voren wilde lopen, maar vandaag heb ik gezien dat Grillitsch er ook niet klaar voor is. Dan is Edson Álvarez eigenlijk de enige die daar kan spelen', vindt El Ahmadi.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.