Na Van Nistelrooy ook Heitinga aan de slag als trainer in de KKD

Reacties

John Heitinga is de nieuwe trainer van Jong Ajax, dat uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie. De ex-verdediger is de opvolger van Mitchell van der Gaag, die assistent wordt bij het eerste elftal.

Na Van Nistelrooy ook Heitinga aan de slag als trainer in de KKD
© Pro Shots

De nu 37-jarige Heitinga doorliep de jeugdopleiding van Ajax, waar hij ook debuteerde als voetballer. Daarna speelde hij voor Atlético Madrid, Everton, Fulham en Hertha BSC, voordat hij in 2015 terugkeerde in Amsterdam. Die rentree werd echter geen succes voor de 87-voudig Oranje-international, waarna hij in de zomer van 2017 aan de slag ging als trainer van Ajax Onder-19. In december 2020 haalde hij zijn hoogste trainersdiploma, waardoor hij dus aan de slag mocht in het betaald voetbal.

Dat gebeurt nu: hij gaat in de Keuken Kampioen Divisie werken, als trainer van de beloften van Ajax. Hij volgt Van der Gaag op. Laatstgenoemde had sinds 2019 de leiding over Jong Ajax, maar wordt nu assistent bij het eerste elftal van hoofdtrainer Erik ten Hag. Daar is de voormalig hoofdtrainer van onder meer Excelsior en NAC Breda weer de opvolger van Christian Poulsen, die zich 'op andere dingen' wil richten en met de Amsterdammers in gesprek is over een andere rol, zo meldt Ajax.

Heitinga (die onder Marcel Keizer al assistent was van de beloften) krijgt hulp van Gerald Vanenburg, die als techniektrainer aan de slag gaat met de talenten van Jong Ajax. Eerder werd al bekend dat Ruud van Nistelrooy de nieuwe trainer is van Jong PSV, waardoor er komend seizoen twee iconische oud-internationals in de KKD werken bij een beloftenploeg. Bij Jong AZ staat er met de Belgische ex-middenvelder Maarten Martens ook een beginnend trainer aan het roer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.