Heitinga heeft trainersdiploma binnen, Kuijt moet nog even wachten

Reacties

Het Nederlands betaald voetbal is elf officiële trainers rijker. De KNVB maakte vrijdagochtend de namen bekend van de mensen die geslaagd zijn voor de UEFA Pro opleiding.

Heitinga heeft trainersdiploma binnen, Kuijt moet nog even wachten
© Pro Shots

Het gaat om de hoogste trainersopleiding van Nederland. De geslaagden zijn nu in het bezit van een UEFA Pro licentie en mogen dus zelfstandig aan de slag als hoofdtrainer in het betaald voetbal. In totaal zijn er van de lichting van 2019 elf deelnemers geslaagd, waaronder ook een vrouw; Jessica Torny is de vierde vrouw die de opleiding succesvol heeft afgerond.

Verder zitten onder anderen Kevin Hofland en Aleksandar Rankovic bij de geslaagden. Het duo begon dit Eredivisie-seizoen als trainer van respectievelijk Fortuna Sittard en ADO Den Haag, maar werd recentelijk ontslagen vanwege de tegenvallende resultaten. Beiden hebben nu dus hun papieren om zelfstandig aan de slag te gaan bij een nieuwe club.

Dat geldt ook voor bijvoorbeeld oud-international John Heitinga, momenteel trainer van Ajax Onder-19. Zijn voormalige ploeggenoot Dirk Kuijt moet nog even wachten op zijn diploma. De veertigjarige Katwijker is één van de drie deelnemers die hun opleiding nog niet volledig hebben kunnen afronden, zo verklaart de KNVB:

'Vanwege de coronacrisis hebben alle deelnemers langer dan gebruikelijk gedaan over de opleiding. Vooral het praktijkgedeelte bleek vanwege de coronabeperkingen moeilijk in te plannen bij clubs. Dit is ook de reden dat drie deelnemers uit de ‘klas van 2019’, Virgilio Teixeira, Dennis van der Ree en Dirk Kuijt, de opleiding nog niet volledig hebben kunnen afronden.'

De geslaagden

Kristof Aelbrecht
John Heitinga
Kevin Hofland
Rick Kruys
Rogier Meijer
Rob Penders
Aleksander Rankovic
Paul Simonis
Jessica Torny
Dave Vos
Willem Weijs
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.