Heitinga legt uit waarom hij vasthoudt aan succesformule Ajax

Reacties

John Heitinga houdt voor het bekerduel FC Twente vast aan de elf spelers waarmee hij zijn eerste twee wedstrijden als trainer van Ajax ook begon.

Heitinga legt uit waarom hij vasthoudt aan succesformule Ajax
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
0 - 1
Ajax
Ajax

Heitinga begon zijn periode als opvolger van de twee weken terug ontslagen Alfred Schreuder met overwinningen op Excelsior (1-4) en SC Cambuur (0-5) in de Eredivisie. Nu met het Twente van trainer Ron Jans donderdagavond de eerste echte test wacht, houdt de 39-jarige coach vast aan het elftal waarmee hij ook de twee vorige duels begon.

Het betekent dat Dusan Tadic opnieuw in de punt van de aanval staat met Steven Bergwijn en Mohammed Kudus aan zijn zijde. Steven Berghuis vormt met Davy Klaassen en Kenneth Taylor het middenveld, achterin staan Devyne Rensch, Edson Álvarez, Jurriën Timber en Owen Wijndal. Gerónimo Rulli verdedigt ook het in bekertoernooi het doel.

Heitinga legde bij ESPN uit dat hij het niet nodig vond om Álvarez naar het middenveld te halen. 'Op het middenveld hebben we heel veel creativiteit. Ik ga ervan uit dat wij sterk aan de bal zijn. Het is aan Kenneth (Taylor, red.) om de bewaker te zijn op de 6-positie. Als de restorganisatie goed staat, ga ik ervan uit dat wij voetballend het verschil zullen gaan maken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.