Heitinga en Huntelaar volleren Ajax langs Utrecht

Ajax domineerde tegen FC Utrecht, maar de Amsterdammers moesten lang wachten op een doelpunt. Klaas-Jan Huntelaar maakte uiteindelijk weer eens het verschil: 2-0.

Het duel met Utrecht was er weer een waarvan Huntelaar er de laatste weken zoveel van speelde. De spits liep zich op allerlei mogelijke manieren vrij, maar werd vrijwel geen enkele keer op maat bediend door zijn ploeggenoten.

Huntelaar moest het in ruim een uur doen met slechts één scoringskans. Uit een voorzet van Dennis Rommedahl kopte de spits via de vingertoppen van doelman Michel Vorm net over. De topscorer probeerde het ook nog een keer van afstand, maar vond opnieuw Vorm op zijn pad.

In de 68ste minuut had Edgar Davids wel oog voor een goede loopactie van Huntelaar. De pass kwam op maat en met een mooie volley mikte Huntelaar raak: 1-0. Die treffer was een bevrijding voor Ajax, dat wel domineerde maar weinig afdwong.

Voor Utrecht ging het in de laatste twintig minuten helemaal mis. Kort na de 1-0 kreeg Sander Keller een directe rode kaart na een stevige overtreding op Urby Emanuelson. In ondertal kwam Utrecht nauwelijks nog van de eigen helft af, al schoot Rick Kruys nog bijna raak uit een vrije trap.

Op dat moment was de stand al 2-0. Huntelaar stond aan de basis van het doelpunt door koppend terug te leggen op de inkomende John Heitinga. De verdediger volleerde tegendraads binnen en bekroonde daarmee een goede wedstrijd.