Heerlijke panenka als kroon op Chapecoense-droom

Reacties

Chapecoense keert als kampioen terug op het Braziliaanse hoogste niveau. Een panenka maakte het verschil voor de in 2016 zo zwaar getroffen club.

Heerlijke panenka als kroon op Chapecoense-droom
© ...

Chapecoense beleefde ruim vier jaar geleden de zwartste dag in haar bestaan. Bij een vliegramp overleed een groot deel van de selectie. Een jaar later volgde de degradatie uit de Série A.

Enkele weken geleden werd de terugkeer al veiliggesteld door zich te verzekeren van een plaats bij de eerste vier in de Série B. Chapecoense was met America MG in de race voor de titel. De laatste speeldag moest de beslissing brengen, waarbij er geen verschil was tussen de twee overgebleven kandidaten, in zowel punten als doelsaldo.

Op de zenuwslopende laatste speeldag trok Chapecoense aan het langste eind. Waar America MG 2-1 won van Avai FC Florianopolis, daar zette Verdão op zijn beurt AD Confianca Aracaju met 3-1 aan de kant. De doorslaggevende treffer kwam op naam van Anselmo Ramón, die met een heerlijke panenka een penalty benutte en zo het feest van Chapecoense liet losbarsten.

Of zoals de club het zelf noemde: 'Het was het perfecte bewijs dat er gerechtigheid bestaat in het voetbal en dat Chapecoense een team is dat voorbestemd is om geschiedenis te schrijven.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.