Heerlijk debuut voor ADO-aanwinst Arweiler tegen AZ

Reacties

ADO Den Haag heeft zaterdagmiddag een knappe oefenzege geboekt op AZ. Jonas Arweiler werd de matchwinner in het Cars Jeans Stadion: 1-0.

Heerlijk debuut voor ADO-aanwinst Arweiler tegen AZ
© Pro Shots

Met bloed, zweet en tranen worstelde AZ zich woensdag naar de volgende voorronde van de Champions League. Van het basisteam dat uiteindelijk met 3-1 won van Viktoria Plzen stonden zaterdag zeven spelers aan de aftrap tegen ADO. Calvin Stengs, Oussama Idrissi, Dani de Wit en Ron Vlaar kregen rust. In plaats daarvan speelden Tijjani Reijnders, Albert Gudmundsson, Joris Kramer en Ramon Leeuwin. Gudmundsson werd woensdag als invaller nog de matchwinner tegen Plzen door twee keer te scoren.

Beide ploegen kregen wat kansen in de eerste helft, maar het was ADO dat de score opende op slag van rust. De Hagenaren kwamen er snel uit en het was uitgerekend Jonas Arweiler die de bal hard langs Marco Bizot binnenknalde: 1-0. De 23-jarige FC Utrecht-huurling, die maandag gepresenteerd was, werd door trainer Aleksandar Rankovic direct in de basis gezet en betaalde dat vertrouwen dus terug.

De treffer van de Duitse aanvaller was genoeg voor de zege voor ADO. Zelfs supersub Ferdy Druijf kon daar namens AZ namelijk geen verandering meer in brengen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.