Heerenveen-directie klaart lucht met trainer Van Basten

Technisch directeur Johan Hansma (foto) staat niet langer stil bij de ontstane onvrede van SC Heerenveen-trainer Van Basten. Laatstgenoemde uitte onlangs stevige kritiek op het transferbeleid van de Friezen, maar de lucht is wat Hansma betreft geklaard.

Heerenveen-directie klaart lucht met trainer Van Basten

'We hebben met elkaar om de tafel gezeten en de situatie besproken. Natuurlijk ben je het af en toe met elkaar oneens, dat is maar goed ook. Iedereen heeft zijn zegje gedaan en nu is het klaar', aldus Hansma.

Van Basten liet na het Europa League-duel met Molde FK weten dat de clubleiding bepaalde afspraken niet was nagekomen wat (het aantal) versterkingen betreft. Gesprekken hierover stelde de club uit tot na het duel met Ajax.

Dat te veel spelers niet direct inzetbaar waren, was een van de dingen waar Van Basten zich aan stoorde. Zo heeft Finnbogason al in de Champions League gespeeld met Helsingborgs IF heeft Guatemalteek Marco Pappa nog niet de juiste papieren. 'Die zaken kun je niet bespoedigen', vindt Hansma. (Stef de Bont) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's