Heerenveen rukt op naar subtop na zege op Twente

Reacties

SC Heerenveen heeft in eigen huis een 3-1 overwinning op FC Twente geboekt. De Tukkers traden voor het eerst aan zonder de naar Ajax vertrokken dirigent Hakim Ziyech en zagen door het verlies de Friezen passeren op de ranglijst.

Heerenveen rukt op naar subtop na zege op Twente

In het eerste half uur was de thuisploeg de bovenliggende partij, maar had doelman Nick Marsman een adequaat antwoord op onder meer een pegel van Reza Ghoochannejhad. Juist kort na de eerste grote kans voor Twente was het raak voor de Friezen. Terwijl Jari Oosterwijk eerst in kansrijke positie naast schoot, was het daarna kassa voor Ghoochannejhad. Hij kopte binnen bij de eerste paal op aangeven van de mee opgekomen rechtsback Stefano Marzo.

Bijna had Sam Larsson voor rust net als Ghoochannejhad ook zijn tweede competitiedoelpunt gemaakt, maar de Zweedse aanvaller zag zijn vrije trap op de kruising uiteenspatten.

Na rust zette Twente aan, maar kopte Peet Bijen in kansrijke positie over. Net als in de eerste helft volgde na een Twente-kans opnieuw snel een goal van Heerenveen. Larsson (foto) schoot via de binnenkant van de paal raak, opnieuw op aangeven van Marzo. Zo maakte hij alsnog zijn tweede competitiegoal.

Hoewel Twente zich nog wel oprichtte en invaller Bersant Celina de aansluitingstreffer liet aantekenen, werd het slotoffensief de kop ingedrukt door de tweede gele kaart voor Hidde ter Avest. Ghoochannejhad tikte vervolgens in de slotseconde nog de 3-1, zijn derde competitiegoal, binnen om te eindigen met een Fries feestje.

Na vanavond is Heerenveen zesde met acht punten. Twente heeft twee punten minder en zal een oplossing moeten vinden om het gemis van Ziyech op te vangen. De spelmaker had sinds zijn komst van Heerenveen een direct aandeel in 52 procent van de Twente-goals.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.