SC Heerenveen ziet de play-offs om een Europees ticket achter de horizon verdwijnen. PEC Zwolle deelde in Friesland een tik uit.

0 - 2
PEC Zwolle
PEC Zwolle

SC Heerenveen moest het zaterdagmiddag doen zonder Joey Veerman en Henk Veerman. De belangrijke Volendamse tandem moest vanwege een positieve coronatest verstek laten gaan tegen PEC Zwolle.

Het bleek te veel van het goede voor Heerenveen. De ploeg van Johnny Jansen kon in de eerste helft de teruggekeerde toeschouwers bitter weinig voorschotelen. PEC Zwolle profiteerde van het armoedige spel van de thuisclub. In de 28ste minuut mocht Pelle Clement opstomen en van afstand schieten. Doelman Erwin Mulder moest een antwoord schuldig blijven op de PEC-poging; 0-1.

In de tweede helft toonde Heerenveen meer daadkracht. PEC Zwolle moest zich beperken tot het verdedigen van de voorsprong. Maar bij de eerste de beste keer dat de Overijsselse gasten na rust voor het Heerenveen-doel verschenen, was het meteen raak. Bram van Polen, die deze week zijn contract verlengde, bracht met een geplaatste kopbal de 0-2 op het scorebord. Het bleek de genadeklap.

Door de nederlaag vertroebelt voor SC Heerenveen het zicht op deelname aan de play-offs om Europees voetbal. PEC Zwolle klom dankzij het succes naar de elfde plaats, met slechts twee punten achterstand op Heerenveen.