Hatzidiakos: 'Door wie wij te verslaan zijn? Door onszelf'

Reacties

Voorafgaand aan de wedstrijd AZ - Apollon Limassol belegden de Alkmaarders een persconferentie om vooruit te blikken op de ontmoeting in de Conference League. Trainer Pascal Jansen en verdediger Pantelis Hatzidiakos schoven aan.

Hatzidiakos: 'Door wie wij te verslaan zijn? Door onszelf'
© Pro Shots
AZ
AZ
3 - 2
Apollon Limassol
Apollon Limassol

AZ is in de Eredivisie en de groepsfase van de Conference League nog ongeslagen, en is in eigen land sinds dit weekend zelfs koploper. Daarover zei Jansen: 'Als je in het hier en nu leeft, is dit hartstikke leuk. Het is een fijne start, niet meer dan dat.

Pantelis Hatzidiakos werd gevraagd door wie AZ te verslaan is. 'Door onszelf', antwoordde de verdediger. 'We hebben een goede start, maar we hebben nog helemaal niks. Het seizoen is nog zo lang, voor ons is het zaak dat we van wedstrijd naar wedstrijd blijven leven en steeds beter worden. Er zit nog veel meer rek in deze groep. We hebben deze zomer goede spelers gehaald, bij een kern die grotendeels intact is gebleven. De samenstelling van de groep is beter geworden, de enige die ons kan stoppen, dat zijn wij zelf', aldus de Griek.

Apollon Limassol is de groepsfase met een punt uit twee wedstrijden slecht begonnen. Daarover zei Hatzidiakos: 'Dat ze flink onderuit zijn gegaan tegen Dnipro zegt me niets. Ik ken de club al een tijdje. Ik kom van Rhodos, dat is een halfuurtje varen van Cyprus. Ze hebben een goed voetballende ploeg, ik verwacht een sterke tegenstander.' Ook Jansen is op zijn hoede voor de opponent: 'Ze spelen herkenbaar voetbal, hun veldbezetting lijkt veel op wat we regelmatig in de Eredivisie tegenkomen.'

Jens Odgaard en Mees de Wit zijn hersteld van de ziekte die hen buiten de wedstrijdselectie hield tegen FC Groningen. Dani de Wit viel met een spierblessure uit, maar een scan wees uit dat die kwetsuur meeviel. Hij traint weer met de groep mee. Jansen had nog nieuws over twee andere afwezigen. Vangelis Pavlidis en Hakon Evjen 'gaan de goede kant op', maar ze zijn er morgen nog niet bij.

UEFA Europa Conference League

Stand Groep E UEFA Europa Conference League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AZ
6
5
0
1
12-6
+6
15
2
Dnipro-1
6
3
1
2
9-7
+2
10
3
Apollon Limassol
6
2
1
3
5-7
-2
7
4
FC Vaduz
6
0
2
4
5-11
-6
2
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.