Hattrickheld Benzema geniet: 'Dit zijn magische avonden'

Karim Benzema zit op een roze wolk na zijn tweede Champions League-hattrick op rij. De aanvaller van Real Madrid deelde woensdag een dreun uit aan Chelsea (1-3) en kan zijn geluk niet op.

Chelsea
Chelsea
1 - 3
Real Madrid
Real Madrid

Benzema was in de vorige ronde al goed voor drie goals tegen Paris Saint-Germain en nu legde hij Chelsea op de pijnbank. 'Dit zijn magische avonden', glunderde de Fransman, met de wedstrijdbal in zijn arm, in een eerste reactie na afloop. 'Eerst in het Bernabéu tegen PSG en nu dit. We kwamen hier om te winnen, om te laten zien dat wij Real Madrid zijn. Alles verliep goed voor ons en we hebben een goede wedstrijd gespeeld, van de eerste tot de laatste minuut.'

Met zijn negende, tiende en elfde Champions League-goal van dit seizoen was Benzema opnieuw de gevierde man bij Real. 'Het zijn heel belangrijke doelpunten', wist de spits. 'Ik ben vooral blij met die derde goal, omdat ik vlak voor rust nog een grote kans had gemist. Dat zat nog wel een beetje in mijn hoofd, want ik weet hoe belangrijk de doelpunten zijn. Na rust kreeg ik mijn derde goal alsnog en nu ben ik heel gelukkig.'

Benzema gaf de complimenten aan zijn coach, Carlo Ancelotti: 'Hij is een van de beste trainers van de wereld, dat heb ik altijd al gezegd. We hebben veel vertrouwen in hem en in de keuzes die hij maakt', zei Benzema. 'Vandaag kwam Federico Valverde in het elftal en hij speelde een zeer goede wedstrijd. Het gaat goed met ons.'

De 1-3 voorsprong is riant, maar Ancelotti weigert om zich alvast rijk te rekenen. 'We hebben een voordeel, maar meer ook niet', zei de Italiaan. 'Ik ben voorzichtig, ja. Ik denk dat Chelsea vandaag niet zijn beste versie heeft laten zien. We gaan ons nu voorbereiden op onze volgende competitiewedstrijd en dan moeten we er dinsdag weer klaar voor zijn.'