Twee CL-hattricks op rij: zo bijzonder is de prestatie van Benzema

Reacties

Karim Benzema is de laatste tijd in bloedvorm en bewees dat ook tegen Chelsea weer. Met zijn tweede Champions League-hattrick op rij belandde de spits van Real Madrid in een illuster rijtje.

Twee CL-hattricks op rij: zo bijzonder is de prestatie van Benzema
Chelsea
Chelsea
1 - 3
Real Madrid
Real Madrid

Benzema maakte in de achtste finale tegen Paris Saint-Germain al drie goals in een wedstrijd en herhaalde dit kunstje woensdagavond op Stamford Bridge. Hij is de vierde speler met twee Champions League-hattricks op rij en pas de tweede speler die dit flikt in de knock-outfase van het miljardenbal. Zijn oude ploeggenoot Cristiano Ronaldo ging hem in het seizoen 2016/17 voor.

Lionel Messi maakte in 2016/17 ook hattricks in opeenvolgende Champions League-wedstrijden. De sterspeler van toen nog Barcelona deed dat in de groepsfase. Hij volgde daarmee het voorbeeld van Luiz Adriano, die in het seizoen 2014/15 in het shirt van Shakhtar Donetsk voor een primeur zorgde.

spelers met twee cl-hattricks op rij

Speler Namens Seizoen Tegen
Luiz Adriano Shakhtar Donetsk 2014/15 BATE Borisov (tweemaal)
Lionel Messi Barcelona 2016/17 Celtic, Manchester City
Cristiano Ronaldo Real Madrid 2016/17 Bayern München, Atlético Madrid
Karim Benzema Real Madrid 2021/2022 PSG, Chelsea

Voor Benzema betekende zijn hattrick van woensdagavond zijn vierde hattrick ooit in de Champions League. Alleen Messi, Ronaldo (allebei acht keer) en Robert Lewandowski (vijf keer) deden dit vaker in het toernooi. Na de genoemde namen is Benzema ook de vierde speler met minstens tachtig Champions League-doelpunten achter zijn naam.

Benzema staat dit seizoen op elf Champions League-doelpunten. Daarmee is hij bezig aan zijn meest productieve seizoen ooit in het miljardenbal. Benzema is de eerste speler uit Frankrijk die erin slaagt om de dubbele cijfers te halen in de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.