Hattrick hero Zahavi draagt Israël: 'Ik ben hier om goals te maken'

Reacties

PSV-spits Eran Zahavi was woensdagavond de grote man bij de Israëlische nationale ploeg. Met een hattrick bezorgde hij zijn land een 2-3 overwinning op Slowakije, dat een 2-0 voorsprong uit handen gaf.

Hattrick hero Zahavi draagt Israël: 'Ik ben hier om goals te maken'
© Pro Shots
Slowakije
Slowakije
2 - 3
Israël
Israël

Tegen Schotland miste Zahavi vorige week een cruciale penalty. Achteraf ging het er in Israël over dat de ploeg té afhankelijk van de 33-jarige spits was. 'Als Zahavi niet scoort, komen we meteen in de problemen', reageerde bondscoach Willi Ruttensteiner. 'Hopelijk komen er nieuwe Zahavi's in ons land, die ons naar een nog hoger niveau kunnen brengen', vulde aanvoerder Bibras Natcho aan.

De interlands tegen Tsjechië en Slowakije van deze week toonden aan dat Israël voorlopig nog even afhankelijk is van deze Zahavi. Tegen de Tsjechen maakte hij het enige doelpunt in de 1-2 nederlaag, tegen Slowakije voorkwam hij juist een verliespartij met een hattrick in een half uur tijd. De PSV-spits wilde achteraf niet alle credits opeisen.

'Het was een geweldige wedstrijd, wij waren de betere ploeg. We hadden eerder al op voorsprong moeten komen en een eenvoudige zege kunnen boeken. We waren erg boos en in de rust zijn er wel wat scheldwoorden gevallen. Soms is het goed om die emoties bij de nationale ploeg te hebben, dat betekent dat het ons aan het hart gaat. Ik ben hier om zo hard mogelijk te werken en goals te maken', aldus Zahavi tegenover de aanwezige pers.

Bekijk hier al onze video's
Meer E. Zahavi
Meer over E. Zahavi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.