Hateboer solliciteert wéér bij Koeman met hoofdrol in Atalanta-show

Reacties

Champions League-debutant Atalanta Bergamo staat met één been in de kwartfinale. Mede dankzij een ontketende Hans Hateboer lieten de Italianen woensdagavond maar weinig heel van Ajax-beul Valencia. Ronald Koeman zal het duel met bijzondere interesse hebben gevolgd.

Hateboer solliciteert wéér bij Koeman met hoofdrol in Atalanta-show
© Pro Shots
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
4 - 1
Valencia
Valencia

Bij het dit seizoen in de Champions League - en dus ook in de knock-outfase - debuterende Atalanta waren er zoals gewoonlijk basisplaatsen voor Robin Gosens, Marten de Roon én dus Hateboer. Dat gold bij de Spaanse beul van Ajax niet voor Jasper Cillessen, die na een periode van afwezigheid wel weer terugkeerde in de wedstrijdselectie, maar zag hoe concurrent Jaume Doménech onder de lat mocht plaatsnemen.

Vanaf de reservebank van het San Siro (de wedstrijd werd in Milaan gespeeld omdat het stadion van Atalanta niet voldoet aan de eisen van de UEFA) zag de goalie van Oranje hoe een landgenoot al vroeg de spotlights pakte. Als slotstuk van een uitstekende openingsfase van Atalanta was het namelijk Hateboer die na een kwartier de score opende: hij stond op de goede plek om een uitstekende voorzet van aanvoerder Alejandro Papu Gómez binnen te glijden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Valencia (dat in de laatste groepswedstrijd met 0-1 won bij Ajax en daarmee doorging in plaats van de Amsterdammers) kwam daarna wat beter in de wedstrijd, maar kreeg kort voor rust het deksel op de neus. Josip Ilicic kreeg de bal voor zijn rechter en ramde het speeltuig vervolgens schitterend in de kruising: 2-0.

Na de pauze ging het doelpuntenfeest vrolijk verder, want Remo Freuler schilderde de derde Italiaanse treffer werkelijk prachtig in de verre hoek. Opmerkelijk detail: dat was de elfde CL-goal van Atalanta dit seizoen, die treffers werden gemaakt door tien verschillende spelers. Op driekwart wedstrijd maakte Hateboer het allemaal nóg mooier. Na een indrukwekkende rush schoot de Nederlander zijn tweede van de avond binnen, waarbij Doménech er overigens bepaald niet goed uitzag.

Direct na die goal mocht Denis Cheryshev invallen, hij toonde vrijwel meteen zijn waarde door met zijn eerste balcontact de 4-1 te laten aantekenen. Daar bleef het echter bij, waardoor Hateboer een enorme bijdrage had aan een eclatante overwinning voor Atalanta. Daarmee toonde hij zich nog maar eens aan Oranje-bondscoach Koeman. De laatste tijd koos de keuzeheer voor PSV'er Denzel Dumfries als rechtsback, maar de dit seizoen uitstekend spelende Hateboer lijkt in zjn huidige vorm een zekerheidje in de EK-selectie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.