Hasselbaink fileert 'onzichtbare' Lukaku

Reacties

Romelu Lukaku kreeg bij Chelsea weer eens een kans vanaf het begin, maar tegen Arsenal stelde de peperdure spits teleur. Jimmy Floyd Hasselbaink, tussen 2000 en 2004 spits van Chelsea en een van de succesvolste Nederlanders in de Premier League, stipte dat duidelijk aan na afloop van de wedstrijd op Stamford Bridge.

Hasselbaink fileert 'onzichtbare' Lukaku
© Imago
Chelsea
Chelsea
2 - 4
Arsenal
Arsenal

Lukaku werd na een ijzersterk seizoen in dienst van Internazionale voor bijna 115 miljoen euro overgenomen door Chelsea, maar met slechts vijf doelpunten in de Premier League is de Belg bezig aan een teleurstellend seizoen. Tegen Arsenal kreeg Lukaku de kans vanaf de aftrap om te werken aan zijn povere doelcijfers, maar de spits kwam weinig in het spel voor.

'Ik denk dat Tuchel erg teleurgesteld is', schetst Hasselbaink over manager Thomas Tuchel bij Sky Sports. 'Ik denk niet dat hij te kritisch wil zijn op individuen, maar hij zal zeker teleurgesteld zijn. Chelsea was echt ondermaats.'

Hasselbaink is niet bang om namen te noemen. 'Lukaku draait niet het beste seizoen. Dan krijg je een kans; ga er dan voor en laat zien dat je de man bent. Laat zien dat je het echt wilt, laat die passie zien. Ik zag het in ieder geval niet. Ik wil dat hij het goed doet, want Chelsea heeft een nummer 9 nodig. Maar dan komt Kai Havertz erin en dan zie je hem rennen, dieptes ingaan, acties maken. Niet alles lukt, maar hij probeert het. Dat is meer dan je van Lukaku kan zeggen.'

Het seizoen van Chelsea dreigt als een nachtkaars uit te gaan. De club werd door Real Madrid uitgeschakeld in de kwartfinale van de Champions League en in de Premier League valt Chelsea tussen de top en subtop in. Liverpool en Manchester City voeren buiten bereik een titelstrijd uit, terwijl de strijd om plek vier achter Chelsea in volle gang is.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.