Keiharde kritiek op Lukaku: 'Hij moet afvallen'

Reacties

Hij had het laatste detail moeten zijn in de Chelsea-blauwdruk van Thomas Tuchel, maar een half jaar na de miljoenentransfer van Romelu Lukaku wordt de Belg afgeschreven. Chelsea speelt inmiddels vaker met een valse spits dan een echte nummer 9 en de kritieken op Lukaku zijn niet mals.

Keiharde kritiek op Lukaku: 'Hij moet afvallen'
© Pro Shots

Chelsea had Lukaku keihard nodig afgelopen woensdag. Terwijl aan de andere kant Karim Benzema de ene na de andere goal maakte, vestigde de ingevallen Lukaku de aandacht op zich via gemiste kansen. 'Je geeft zoveel geld uit aan een speler die het verschil moet maken en hij weet zichzelf niet eens in het basiselftal te spelen. Zijn cijfers zien er vaak fantastisch uit, maar als je praat over Benzema, Kane of Lewandowski, is hij voor mij veel minder', aldus analist Jamie Carragher.

Voormalig Chelsea-manager Glenn Hoddle denkt wel te weten waar het probleem ligt. 'Het is niet Tuchel of de speelstijl van Chelsea. Lukaku moet in de spiegel kijken en het beste uit zichzelf halen. Hij moet afvallen en in vorm komen. Hij heeft misschien hard gewerkt, maar dan wel aan de verkeerde dingen. Het heeft geen zin om gewichten te heffen in de sportschool.'

In totaal maakte Lukaku twaalf doelpunten voor Chelsea dit seizoen, waarvan vijf in de Premier League. In Londen loopt zijn contract door tot medio 2026.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.