Hapoel Tel Aviv in Boekarest naar eerste overwinning

In de hoofdstad van Roemenië speelden Rapid Boekarest en Hapoel Tel Aviv tegen elkaar voor de eer. De bezoekers wonnen hun eerste wedstrijd in Groep C van de Europa League (1-3).

Aangezien het al zeker was dat PSV en Legia Warschau ook in 2012 uitkomen in de Europa League, stond er weinig meer op het spel in Boekarest. Toch werd het nog een aantrekkelijke wedstrijd. Emmanuel Nosakhare Igiebor opende in de twaalfde minuut de score namens Hapoel na een een-twee met Omer Damari.

In de 39ste minuut maakte Toto Tamuz 0-2 uit een strafschop, die werd toegekend na een overtreding van Ovidiu Burca op Damari. Vier minuten later bracht Ciprian Ioan Deac de spanning terug. Hij benutte een penalty na een fout van Omri Kende. Maar nog voor rust maakte Salim Toama uit een counter 1-3.

Daar bleef het bij in Boekarest, waardoor Rapid en Hapoel van plek wisselen. De club uit Israël heeft nu vier punten uit vijf wedstrijden en neemt de derde plaats over in Groep C. Foto: VI Images