Hansson bewijst dat Feyenoord talenten moet stallen

Reacties

Het kan niet anders dan dat Feyenoord de laatste jaren met een jaloerse blik naar de collegaclubs Ajax, AZ, PSV en FC Utrecht kijkt. Met name de aanwezigheid van de beloftenploegen van die laatste twee moet pijn doen. Jong Feyenoord had in de Eerste Divisie moeten spelen om de talenten van de Rotterdammers ervaring op te laten doen op niveau. Kijk alleen maar naar de basiskrachten in Amsterdam en Eindhoven en zie dat verschillende spelers veel gehad hebben aan hun minuten in hun Jong-ploeg.

Hansson bewijst dat Feyenoord talenten moet stallen

Natuurlijk zijn er voldoende redenen om tegen de Jong-teams in de Eerste Divisie te zijn, maar dat de talenten van de topclubs profijt hebben van de weerstand is duidelijk. Feyenoord koos bewust niet deel te nemen met hun Jong-ploeg en verdedigt dat standpunt ook met in hun ogen steekhoudende argumenten. Trainer Giovanni van Bronckhorst liet zich al eens ontvallen dat de jonge Feyenoorders de tegenstand in dergelijke duels goed zouden kunnen gebruiken.

Terwijl Feyenoord-talenten zich dus in de maandagse beloftencompetitie moeten tonen, heeft Emil Hansson een ander podium gekregen. Het niet meedoen heeft ongetwijfeld een rol gespeeld in het verhuren van de jonge Scandinaviër aan RKC Waalwijk. De twintigjarige Noor was simpelweg toe aan dit niveau en RKC-trainer Fred Grim kreeg het voor elkaar hem op huurbasis te halen. Goed voor RKC, goed voor Hansson en wellicht in de toekomst ook goed voor Feyenoord. Ook om te zien dat het stallen bij een Keuken Kampioen Divisie-club wel degelijk aan te raden is voor bepaalde spelers.

Hansson valt vanaf de eerste minuut dit seizoen op bij RKC Waalwijk. Terwijl RKC zeker nog niet optimaal presteert, is duidelijk dat Hansson met zijn techniek en inzicht een toegevoegde waarde op dit niveau is. Op 12 maart 2017 debuteerde hij tegen AZ in Feyenoord 1 als invaller voor Steven Berghuis. De droom van Hansson om te slagen in De Kuip is nog steeds levend. Uit het feit dat Feyenoord zijn contract tot medio 2020 verlengde, spreekt enig vertrouwen. In Waalwijk mag hij aantonen volgend seizoen een kans te verdienen. Als het uitzicht op een echte kans bij Feyenoord er niet is, is een verhuurperiode aan een Eredivisie-club wellicht een volgende logische stap in zijn ontwikkeling.

De topvijf van speeldag 15:

1. Emil Hansson (RKC Waalwijk) 7,5
2. Bryan Smeets (TOP Oss) 7,5
3. Branco van den Boomen (FC Eindhoven) 7,5
4. Matthew Steenvoorden (SC Cambuur) 7,5
5. Mario Engels (Roda JC Kerkrade) 7,0

Algemeen klassement:

1. Huseyin Dogan (TOP Oss) 6,86
Bryan Smeets (TOP Oss) 6,86
3. Branco van den Boomen (FC Eindhoven) 6,77
4. Istvan Bakx (Go Ahead Eagles) 6,67
5. Wouter van der Steen (FC Den Bosch) 6,61
Emil Hansson (RKC Waalwijk) 6,61
7. Danny Verbeek (FC Den Bosch) 6,57
Ferdy Druijf (Jong AZ) 6,57
9. Ramon Pascal Lundqvist (Jong PSV) 6,54
10. Javier Espinosa (FC Twente) 6,50

Revelatie TOP Oss met drie spelers in Elftal van de Week

TOP Oss ontpopt zich tot de verrassing van het seizoen. Na de zege bij Go Ahead Eagles bedraagt de achterstand van de Brabanders nog maar twee punten op het leidende trio in de Keuken Kampioen Divisie. Drie spelers van de formatie van trainer Klaas Wels dwongen een plek in het elftal van de week af.

De Osse uitblinkers Bryan Smeets en Huseyin Dogan zijn inmiddels haast vaste waarden in het wekelijkse elftal , Lorenzo Piqué vertegenwoordigt de minst gepasseerde verdediging van de Eerste Divisie. Roda JC vindt twee spelers terug bij de beste elf: verdediger Richard Jensen en topscorer Mario Engels.

In het doel zien we Michael Michaelis, sluitpost van het sinds de terugkeer van Hans de Koning als trainer ongeslagen FC Volendam. Achterin vergezellen Daniel Breedijk van FC Dordrecht en Mitchell Steenvoorden van SC Cambuur de reeds genoemde Jensen en Piqué.

Middenvelder Branco van den Boomen is de man om wie alles draait bij FC Eindhoven. Speler van de Week Emil Hansson van RKC Waalwijk en MVV-matchwinner tegen Jong Ajax Koen Kostons completeren de middenlinie.

In het algemeen individueel klassement delen de TOP Oss-spelers Huseyin Dogan en Bryan Smeets nu de eerste positie. Eigenlijk blijft alleen Eindhoven-middenvelder Branco van den Boomen nog enigszins in het kielzog van de twee Ossenaren.

Bekijk hier alle beoordelingen van de speelronde in de Keuken Kampioen Divisie

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.