FC Twente wint in Alkmaar en zit koplopers op de hielen

Reacties

FC Twente heeft de aansluiting met de bovenste ploegen in de Keuken Kampioen Divisie teruggevonden. De formatie van Marino Pusic won maandag met pijn en moeite van Jong AZ en heeft de koppositie weer in zicht. 

FC Twente wint in Alkmaar en zit koplopers op de hielen
Jong AZ
Jong AZ
1 - 2
FC Twente
FC Twente

Twente keerde maandagavond terug in het AFAS Stadion, waar het vorig jaar met 2-0 verloor van AZ. Dat was echter tegen het eerste elftal; na de degradatie uit de Eredivisie speelt Twente dit seizoen tegen de beloftenploeg van de Alkmaarders. Bij Jong AZ maakte Jeremy Helmer na lang blessureleed zijn rentree en ging spits Ferdy Druijf op zoek naar alweer zijn dertiende competitiedoelpunt van dit seizoen.

In een aantrekkelijke eerste helft kreeg Druijf daar al mogelijkheden voor. Beide ploegen zorgden in een open wedstrijd voor gevaar, al waren de beste kansen wel duidelijk voor Twente. Na een halfuur kopte Peet Bijen uit een hoekschop op de paal en tien minuten later kwamen de gasten op voorsprong. Aitor Cantalapiedra deed oog in oog met Joey Roggeveen bijna alles fout, maar slaagde er toch in om de bal nog langs de keeper te drukken. Tom Boere schoot voor een leeg doel raak.

Jong AZ moest na de onderbreking in de achtervolging. De tweede helft was echter een stuk rommeliger dan de eerste en lange tijd werd er niets gecreëerd. Zorgelijk voor Twente was wel dat Jong AZ de betere ploeg was. De meegereisde supporters uit Enschede lieten daar duidelijk hun onvrede over blijken. Jong AZ voelde dat er iets te halen viel, maar deed te weinig met het veldoverwicht.

Elf minuten voor tijd verdubbelde Twente uit het niets zijn voorsprong. De eerste treffer van Matthew Smith in het shirt van zijn Nederlandse werkgever was een fraaie: Boere legde de bal klaar voor de middenvelder, die Roggeveen met een heerlijke volley kansloos liet. Jong AZ gaf zich niet zomaar gewonnen en zes minuten later kopte topscorer Druijf op aangeven van Vince Gino Dekker de aansluitingstreffer binnen. Verder kwam de thuisploeg echter niet.

Door de moeizame overwinning staat Twente na vijftien speelronden op 29 punten. Dat zijn er drie minder dan koplopers Go Ahead Eagles, Sparta Rotterdam en FC Den Bosch. Aankomende vrijdag spelen de Tukkers in eigen huis tegen kampioen Jong Ajax. Jong AZ, dat na de achtste nederlaag van dit seizoen zeventiende staat in de Keuken Kampioen Divisie, gaat dan op bezoek bij MVV Maastricht.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2018/2019

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Twente
38
25
5
8
72-39
+33
80
2
Sparta Rotterdam
38
19
12
7
78-47
+31
69
3
Jong PSV
38
18
9
11
77-59
+18
63
4
FC Den Bosch
38
18
9
11
64-49
+15
63
5
Go Ahead Eagles
38
19
6
13
63-57
+6
63
6
TOP Oss
38
18
8
12
48-40
+8
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.