Hancko: 'Slot zei in de rust al dat we goed speelden'

Reacties

Feyenoord liet het publiek in De Kuip zondag genieten van een wederopstanding: de landskampioen kwam met 0-2 achter tegen FC Utrecht maar trok de scheve situatie na rust nog recht. Dávid Hancko, uitgeroepen tot man van de wedstrijd, schoof na afloop aan voor de persconferentie.

Hancko: 'Slot zei in de rust al dat we goed speelden'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
4 - 2
FC Utrecht
FC Utrecht

De Slowaak werd ondervraagd over de zwakke start van de Rotterdammers, en had er ook een verklaring voor. 'We krijgen een goal tegen omdat we niet gefocust waren aan het begin. De bal gaat erin na een spelhervatting, bij de tweede goal zetten we niet goed druk. Zij speelden een geweldige pass die een penalty opleverde. We hielden wel het geloof, ook bij de 0-1 kregen we al kansen. We kunnen er trots op zijn dat we zijn teruggekomen.'

Ook trainer Arne Slot had halverwege, ondanks de achterstand, het geloof dat zijn manschappen de boel nog zouden omdraaien. 'In de rust vertelde de trainer dat we goed speelden, hij noemde wel drie dingen op die we beter moesten doen. Iedereen voelde toen al dat we gingen winnen', aldus Hancko, die voor de gelegenheid linksback stond en dat opluisterde met het derde doelpunt van Feyenoord.

'Op linksback kan ik iets meer risico nemen, dat is fijn. Bij de nationale ploeg heb ik er nu ook gespeeld. Die veranderingen gaan vanzelf, maar het is wel een andere taak die de coach voor me hebt. En ja, soms komt de bal dan voor mij en dan kan ik scoren', lachte Hancko. 'We grapten al dat ik altijd op links moest blijven', aldus de Slowaak die er een handje van heeft om te scoren als vleugelverdediger.

Zo helder als Hancko vertelde over de valse start van de ploeg, zo weinig kon hij uitweiden over zijn doelpunt. Hoe de treffer tot stand kwam? 'Ik weet het nog steeds niet, het ging zo snel. Ik wilde mijn man voorbij, dat was mijn enige kans. Ik deed mijn ogen dicht en ik raakte de bal goed. Ik ben ook blij dat Leo (Sauer, red.) scoorde, hij is verlegen, maar doet zich steeds meer gelden in de kleedkamer.'

Voor het eerst dit seizoen loopt Feyenoord dus drie punten in op PSV, dat nu nog zeven punten voorsprong heeft op Feyenoord. Hancko biechtte op: dat gegeven zit nog in zijn achterhoofd. 'Natuurlijk denken we daarover. We hebben lang op dit resultaat gewacht. Gisteren bij de lunch zouden we zeggen dat het wel klaar was, maar laten we nu maar zien wat er gebeurt. Er zijn nog 21 punten te vergeven, en ze zullen niet blij zijn als ze zien dat we vandaag zijn teruggekomen', waarschuwde de Feyenoorder.

PSV krijgt dinsdagavond al kans op herstel, Feyenoord zal hopen dat stadgenoot en laagvlieger Excelsior de Brabanders nog meer punten afsnoept. Zaterdag komt AZ naar het Philips Stadion. Feyenoord heeft een Noord-Hollandse week: donderdagavond uit naar FC Volendam, zondag aanstaande komt Ajax naar De Kuip.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer D. Hancko
Meer over D. Hancko
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.