Hamer ziek van mislopen Premier League: 'Frustrerend, vervelend en triest'

Reacties

Gustavo Hamer heeft gereageerd op het mislopen van de Premier League met Coventry City. De Nederlandse middenvelder schopte het tot de finale van de play-offs, maar in de penaltyserie ging Luton Town er met de promotie vandoor. Dat kwam hard aan bij Hamer.

Hamer ziek van mislopen Premier League: 'Frustrerend, vervelend en triest'
© Pro Shots
Coventry City
Coventry City
ns
1 - 1
Luton Town
Luton Town

'Het is moeilijk om te accepteren', vertelde Hamer aan de Coventry Telegraph. 'En dat zal het ook nog wel een tijdje blijven, omdat we van zo ver op de ranglijst moesten komen om Wembley te bereiken en zo dichtbij waren.' Sinds begin februari verloor Coventry slechts één van de negentien gespeelde wedstrijden.

Zodoende ging het als nummer vijf van het Championship de play-offs in, maar daar bleek Luton in de finale na strafschoppen te sterk. 'Het is frustrerend, het is vervelend, het is triest, maar dat is voetbal. We moeten opnieuw beginnen en hard werken om dit wederom voor elkaar te krijgen, hopelijk zelfs een stap verder. Maar het was een geweldige prestatie om van drie punten in onze eerste zeven wedstrijden naar de rand van de Premier League te geraken.'

Hamer was in de finale tegen Luton goed voor de gelijkmaker, maar verliet na tachtig minuten geblesseerd het veld. 'Ik denk niet dat we wel gewonnen hadden als ik had blijven staan. Het team heeft geweldig werk geleverd, een echte teamprestatie. Het was een verhaal van kansen en fouten aan beide kanten. Helaas waren wij de ploeg die als eerste miste in de shoot-out.'

Hamer is afkomstig uit de jeugdopleiding van Feyenoord en speelde twee keer in het eerste elftal van de Rotterdammers. Na een jaartje uitgeleend te zijn aan FC Dordrecht, kwam hij via PEC Zwolle bij Coventry City terecht. Daar groeide hij uit tot een van de sterkhouders.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Luton Town
Meer over Luton Town
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.