'Halve Haaland' blijft lachen tot voorbereiding op Ajax begint

Reacties

Steffen Tigges heeft zaterdag met zijn eerste goal in de Borussia Dortmund-hoofdmacht zijn Bundesliga-droom vervuld. De jonge spits krijgt voorlopig de lach niet van zijn gezicht.

'Halve Haaland' blijft lachen tot voorbereiding op Ajax begint
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
2 - 0
1. FC Köln
1. FC Köln

'Voor het duel met Ajax hoeven we geen spelers terug te verwachten', was trainer Marco Rose na de zege op 1. FC Köln duidelijk over de ontwikkelingen in de volle ziekenboeg van Dortmund.

Het betekent dat de BVB-coach het zal moeten doen met de spelers die hij ook zaterdag tot zijn beschikking had. Een daarvan zal met een extra lekker gevoel de nacht ingaan 'Ik zal de komende twee dagen met een lach op mijn gezicht rondlopen, tot dinsdag als de voorbereiding op de Champions League begint', zei Tigges.

De 23-jarige spits bezegelde met zijn eerste Bundesliga-goal het lot van 1. FC Köln, nota bene de club die afgelopen zomer tevergeefs in Dortmund had aangeklopt in de hoop Tigges te kunnen huren. 'Ik was er dinsdag in het bekerduel dichtbij, maar lukte het niet', zei de maker van de 2-0. 'Als grote spits moet ik er staan bij een corner.'

Vanwege zijn lengte – 1,93 – en zijn postuur doopte BILD hem meteen om tot 'Halve Haaland'. Ook trainer Rose ziet de parallellen met de geblesseerde Noorse goalgetter. 'We zijn ervan overtuigd dat hij bij ons op de juiste plek is. Dat heeft hij vandaag bewezen. Zijn ontwikkeling is nog niet ten einde', aldus de coach. 'Hij is een fysieke spits en dat betekent dat hij de eerste is die Erling kan vervangen als we willen spelen met een fysiek sterke spits.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.