Haller na basisdebuut direct in Elftal van de Week

Reacties

Liefst zeven verschillende clubs worden deze speelronde vertegenwoordigd in het Elftal van de Week. Speler van de Week Giorgos Giakoumakis is de personificatie van het hyperaanvallende team.

Haller na basisdebuut direct in Elftal van de Week
© Pro Shots

De aanvalsleider van VVV-Venlo velde zowat in z'n eentje ADO Den Haag met vier goals en incasseerde het zeldzame cijfer 9. Waar Giakoumakis het hele seizoen al op dreef is, daar was Sinan Bakis lange tijd ongelukkig. Tot dinsdagavond, toen de spits van Heracles Almelo een hattrick voor zijn rekening nam tegen FC Emmen. Het levert Bakis een 8 op.

Eenzelfde cijfer kreeg Sébastien Haller na zijn basisdebuut voor Ajax. Met een goal en een cruciale assist liet de recordaankoop van de Amsterdammers zich nadrukkelijk gelden tegen FC Twente. Klaas Jan Huntelaar kwam niet lang genoeg in actie voor een beoordeling, maar was uiteraard minstens zo bepalend voor de 1-3 uitslag.

Met Noussair Mazraoui staat er desondanks wel een tweede Ajacied in het dreamteam van speelronde zestien. De rechtsback vormt een defensie met Danilho Doekhi (Vitesse) en Owen Wijndal, die met AZ zegevierde bij PSV en wel vaker de linksbackpositie in het Elftal van de Week bekleedt. Het doel wordt verdedigd door Remko Pasveer, die met Vitesse de nul hield bij de overwinning op FC Utrecht.

In de personen van Luis Sinisterra en Mo El Hankouri staan er twee onvervalste matchwinners in de ploeg. De Colombiaan loodste Feyenoord woensdag langs PEC Zwolle, waarna El Hankouri donderdag Willem II in rouw dompelde. Zij moeten vooral zorgen voor gevaar vanaf de flanken, voor Teun Koopmeiners is het de taak om de balans in de gaten te houden. De AZ-aanvoerder imponeerde tegen PSV en was een zekerheidje in dit elftal, dat wordt gecompleteerd door Rai Vloet van Heracles Almelo.

Elftal van de Week - Speelronde 16:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.