Klein aandeel Ajax en PSV in Elftal van de Week na spektakeltopper

Reacties

FC Twente en VVV-Venlo leveren allebei twee spelers voor VI's Elftal van de Week van de eerste Eredivisie-speelronde van 2021. Van Ajax en PSV schopten alleen Dusan Tadic en Eran Zahavi het tot een uitverkiezing.

Twente en VVV hofleverancier Elftal van de Week, klein aandeel Ajax en PSV
© Pro Shots

De concurrentie was dan ook groot voor een plek in het elftal met uitblinkers van de vijftiende Eredivisie-speelronde. Zo moest Antony, de man van de gelijkmaker in de topper tussen Ajax en PSV (2-2), het met een 7,5 op de rechterflank net afleggen tegen Václav Cerny (7,5), die namens FC Twente goed was voor twee goals en een assist tegen FC Emmen (1-4). Kik Pierie (7) verdiende namens de Tukkers centraal achterin ook een plek in het elftal.

Het had niet veel gescheeld of Twente had met Jaydon Oosterwolde nog een speler geleverd voor het Elftal van de Week. De negentienjarige linksback was goed voor twee assists, maar Boy Kemper kreeg hetzelfde cijfer (7,5) en was met zijn winnende doelpunt tegen RKC Waalwijk de Man van de Wedstrijd bij ADO Den Haag (0-1). Op de rechtsbackpositie staat met Lutsharel Geertruida (7,5, Feyenoord) eveneens een scorende back.

Het elftal wordt gecompleteerd door VVV-doelman Thorsten Kirschbaum (7), die met een weergeloze redding de zege tegen Willem II veiligstelde (2-1). Georgios Giakoumakis (8) maakte beide goals voor VVV, is nu topscorer van de Eredivisie en vormt samen met VI's Speler van de Week Zahavi het spitsenkoppel. Centraal achterin staat Danilo Doekhi (7, Vitesse), Fredrik Midtsjø (AZ, 7,5) en Ben Rienstra (8, Fortuna Sittard) vormen het middenveld.

Elftal van de Week - Speelronde 15

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.