Haller in tranen na heldenrol bij Ivoorkust: 'Droom is realiteit geworden'

Reacties

Sébastien Haller werd zondagavond overmand door emoties na zijn heldenrol voor Ivoorkust in de finale van de Afrika Cup tegen Nigeria. De ex-spits van FC Utrecht hield het niet droog tijdens een interview met oud-voetballer Basile Boli.

Haller in tranen na heldenrol bij Ivoorkust: 'Droom is realiteit geworden'
Nigeria
Nigeria
1 - 2
Ivoorkust
Ivoorkust

Haller schoot gastland Ivoorkust kort voor tijd naar de winst op Nigeria en de derde titel op de Afrika Cup. De aanvaller van Borussia Dortmund was eerder ook matchwinner in de halve finale tegen DR Congo. Na afloop verscheen Haller bij de camera van BeIN Sports, voor wie voormalig Champions League-winnaar Boli (matchwinner voor Olympique Marseille in de finale tegen AC Milan in 1993, red.) de vragen stelde.

'We hebben zo vaak van dit moment gedroomd. We hoopten allemaal dat de droom realiteit zou worden', zei Haller. 'Dit land verdient dit feest ook en ik hoop dat iedereen hiervan gaat genieten. We hebben er tot op het laatste moment in geloofd dat we dit toernooi konden winnen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De matchwinner bij Ivoorkust voelde zijn krachten wegvloeien gedurende de finale tegen Nigeria en zijn directe tegenstander William Troost-Ekong, die voor de Nigerianen trefzeker was. 'Mijn teamgenoten hebben mij ertoe aangezet om zo lang mogelijk op het veld te blijven en ik scoorde weer dankzij hen', aldus Haller, die daarna zijn tranen niet meer kon bedwingen.

Boli, die als geboren Ivoriaan 45 interlands voor Frankrijk speelde, sloeg een arm om Haller heen en liet diens hoofd op zijn schouder rusten. De spits begon de Afrika Cup aan de zijlijn met een blessure, maar toonde zijn kwaliteiten, met name in de halve finale en dus de finale. Bij Haller werd negentien maanden geleden nog teelbalkanker geconstateerd. Na een behandeling en revalidatie keerde de aanvaller, die in Frankrijk is geboren, ruim een jaar geleden weer terug in het shirt van Dortmund.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.