Haller concurreert met Afrikaanse grootheden om titel Speler van het Jaar

Reacties

De Afrikaanse voetbalbond CAF heeft bekendgemaakt welke dertig spelers genomineerd zijn om te worden verkozen tot Afrikaans Speler van het Jaar. Ivoriaans international Sébastien Haller is door zijn prestaties bij Ajax een van de kanshebbers. De winnaar wordt op donderdag 21 juli bekendgemaakt.

Haller concurreert met Afrikaanse grootheden om titel Speler van het Jaar
© Pro Shots

In de afgelopen twee jaar vond vanwege de coronapandemie geen prijsuitreiking plaats, waardoor Sadio Mané nog altijd de titel verdedigt die hij in 2019 won. De dertigjarige aanvaller, die deze zomer overstapte van Liverpool naar Bayern München, is opnieuw genomineerd en lijkt een van de topfavorieten. Hij schoot Senegal met een beslissende penalty naar de Afrika Cup-eindzege en werd verkozen tot Speler van het Toernooi.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Haller speelde vorig seizoen 42 officiële wedstrijden voor Ajax en was daarin goed voor 34 doelpunten en 9 assists. Hij werd topscorer van de Champions League-groepsfase met tien doelpunten. Met Bertrand Traoré (Aston Villa) en Moses Simon (Nantes) zijn ook een voormalig aanvaller en jeugdspeler van Ajax genomineerd.

De stemming kent twee rondes. Om tot de dertig genomineerden te komen, heeft een panel van oud-voetballers samen met een commissie van de CAF en vertegenwoordigers van de media gestemd. Nu is het de beurt aan de bondscoaches en aanvoerders van alle Afrikaanse landenteams om de winnaar aan te wijzen. De nummers twee en drie van 2019, Mohamed Salah en Riyad Mahrez, maken ook weer kans.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.