'Dortmund-parel op weg naar uitgang na komst Haller'

Reacties

Met het vertrek van Erling Haaland bij Borussia Dortmund leek de kans op speeltijd toe te nemen voor toptalent Youssoufa Moukoko, maar met de komst van recordaankoop Karim Adeyemi en Ajacied Sébastien Haller nam na het vertrek van Haaland het aantal concurrenten zelfs toe voor Moukoko. Het zorgt voor problemen tijdens de contractonderhandelingen.

'Dortmund-parel op weg naar uitgang na komst Haller'
© Pro Shots

Volgens Ruhr Nachrichten is Dortmund al langer bezig met het proberen open te breken van het contract van Moukoko, nog altijd maar zeventien jaren jong. De onderhandelingen staan echter op losse schroeven nu Dortmund niet één, maar twee spitsen heeft gehaald deze zomer. Het huidige contract van Moukoko loopt nog een jaar door en dat betekent voor beleidsbepalers vaak verlengen of verkopen.

Moukoko is een van de grootste talenten die rondloopt op de Duitse velden, zeker op basis van zijn prestaties in de jeugd. De in Kameroen geboren spits scoorde als jeugdspeler bijna drie seizoenen op rij gemiddeld tweemaal per wedstrijd, in de Bundesliga heeft hij inmiddels vijfmaal gescoord. De zeventienjarige mocht al op jonge leeftijd debuteren in de hoofdmacht. Mede door zijn razendsnelle ontwikkeling besloot de Bundesliga de minimumleeftijd voor de competitie naar beneden te brengen.

Mogelijk blijft het bij vijf Bundesliga-doelpunten in dienst van Dortmund, want de contractonderhandelingen liggen stil. 'Als een speler geen welwillendheid toont om zijn aflopende contract te verlengen, heb je altijd nog het alternatief om de speler te verkopen', aldus directeur Hans-Joachim Watzke in Ruhr Nachrichten.

De transfer van Haller naar Dortmund moet nog officieel worden bevestigd, maar VI weet dat de spits zijn laatste wedstrijd voor Ajax heeft gespeeld. Met de deal wordt vrijwel zeker 35 miljoen euro gemoeid.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.