Half jaar voorwaardelijke celstraf voor fan die flesje naar Payet gooide

Reacties

De Olympique Lyonnais-supporter die in de wedstrijd tegen Olympique Marseille een waterflesje naar het hoofd van Dimitri Payet gooide, is dinsdag veroordeeld.

Half jaar voorwaardelijke celstraf voor fan die flesje naar Payet gooide
© Pro Shots
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais
2 - 1
Olympique Marseille
Olympique Marseille

Een paar minuten na de aftrap van het duel tussen Lyon en Marseille liep Payet richting de hoek om een corner te nemen. Er werd echter vanalles naar beneden gegooid en dus wachtte hij even. Toen Payet uiteindelijk toch de bal neerlegde en zijn hoekschop wilde nemen, kreeg hij een vol flesje water tegen zijn hoofd aan gegooid. De spelmaker ging tegen de grond, waarna het duel gestaakt werd.

De 32-jarige gooier van het flesje werd snel geïdentificeerd en kwam dinsdag voor de rechter, waar hij zijn excuses aanbood: 'Ik weet niet wat mij bezielde, misschien was het euforie, ik weet het echt niet', citeert L'Équipe hem.

De officier van justitie eiste een onvoorwaardelijke celstraf, maar uiteindelijk is het een voorwaardelijke celstraf van zes maanden geworden. Tevens heeft de dader een stadionverbod van vijf jaar gekregen. Lyon is ook gestraft: de club van Peter Bosz moet zijn thuiswedstrijden voorlopig zonder publiek spelen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.