Hagi slaat advies Gerrard in de wind en bezorgt zijn vader bijzondere verjaardag

Reacties

Ianis Hagi heeft woensdag het publiek van Rangers FC voor zich gewonnen. De Roemeen kreeg bij zijn basisdebuut de fans op Ibrox Park op de banken en bezorgde zijn vader en passant een mooi verjaardagscadeau.

Hagi slaat advies Gerrard in de wind en bezorgt zijn vader bijzondere verjaardag
© Pro Shots

Bij het sluiten van de markt zocht Hagi zijn heil als huurling in Schotland. De 21-jarige Roemeen, die afgelopen zomer ook in verband werd gebracht met Ajax, was bij Genk na een hoopgevend begin naar de coulissen verdwenen. Bij Rangers FC vond hij weer een podium om zijn kunsten te vertonen, zo onderstreepte hij woensdag bij zijn basisdebuut.

In de 84ste minuut besliste Hagi met zijn eerste treffer in Schotse dienst het duel met Hibernian in het voordeel van Rangers. Het was het sluitstuk van de eerste echte kennismaking met het Schotse voetbal na zijn kortstondige debuut van zaterdag.

'In de eerste helft moest hij nog wennen aan het agressieve spel in Schotland. Na rust kwam hij veel sterker voor de dag. Hij is een dappere speler', zei Rangers-manager Steven Gerrard. 'Op basis van zijn tweede helft verdiende hij het om de wedstrijd voor ons te winnen. Het was een briljante goal. Ik riep nog "eerst aannemen" maar wie ben ik...'

Voor Hagi was het op meer fronten een bijzondere dag. 'Het was de verjaardag van zijn vader, dus het was een speciaal moment voor hem om te scoren', aldus Gerrard, die hoge verwachtingen heeft van de jonge Roemeen. 'Hij is een toptalent. Als je hem bezig ziet dan lijkt alles zo simpel te gaan voor hem. Hij is slim, heeft karakter en persoonlijkheid. Hij moet de competitie nog leren kennen, maar ik kijk enorm uit naar het vervolg.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer I. Hagi
Meer over I. Hagi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.