Haaland steelt show met eerste hattrick, Ødegaard goud waard als aangever

Reacties

Erling Haaland liet zien dat Noorwegen niet had misstaan op het EK. De spits van Borussia Dortmund schreef geschiedenis.

Haaland steelt show met eerste hattrick, Ødegaard goud waard als aangever
© Pro Shots
Noorwegen
Noorwegen
4 - 0
Roemenië
Roemenië

Noorwegen deed op eigen veld uitstekende zaken in de jacht op promotie naar de hoogste divisie. De ploeg van bondscoach Lars Lagerbäck was in Oslo te sterk voor Roemenië, dat tot zondag de koploper was. Wonderkind Haaland (foto) opende in de dertiende minuut na een wereldpass van dat andere supertalent, Martin Ødegaard, de score. Het was alweer het vierde doelpunt van de nog altijd pas twintigjarige Haaland in zes interlands.

Twaalf minuten later was Haaland dicht bij zijn tweede van de avond, maar doelman Ciprian Tatarusanu voorkwam een grotere achterstand voor Roemenië. Zeven minuten voor rust redde hij uitstekend op een inzet van Ødegaard, terwijl Alexander Sørloth in de eerste helft drie goede mogelijkheden onbenut liet. Bij de vierde poging was het wel raak. In de 39ste minuut maakte de oud-aanvaller van FC Groningen, nu RB Leipzig, de 2-0.

Noorwegen en Roemenië werden afgelopen donderdag allebei uitgeschakeld in de play-offs om een EK-ticket, maar laatstgenoemde liet zien daar ook helemaal niets te zoeken te hebben. Dat Noorwegen er volgend jaar niet bij is, is jammer. Vooral ook vanwege Haaland, die na rust nog twee keer trefzeker was op aangeven van respectievelijk Ødegaard en Sørloth, en zodoende zijn eerste hattrick maakte als international.

UEFA Nations League

Stand League B Groep 1 UEFA Nations League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Oostenrijk
6
4
1
1
9-6
+3
13
2
Noorwegen
6
3
1
2
12-7
+5
10
3
Roemenië
6
2
2
2
8-9
-1
8
4
Noord-Ierland
6
0
2
4
4-11
-7
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Overige uitslagen:


Zo 11 okt. 2020

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Noorwegen
Meer over Noorwegen
Meer Roemenië
Meer over Roemenië
Meer UEFA Nations League
Meer over UEFA Nations League
Meer E. Haaland
Meer over E. Haaland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.