Roemenen moeten vrezen voor straf na tonen Servische vlag

Reacties

Het EK-kwalificatieduel tussen Roemenië en Kosovo werd dinsdagavond gestaakt nadat fans van het thuisspelende land de Servische vlag hadden getoond op de tribune. De verwachting is dat de UEFA met een straf komt voor de nummer twee van groep I.

Roemenen moeten vrezen voor straf na tonen Servische vlag
© Pro Shots
Roemenië
Roemenië
2 - 0
Kosovo
Kosovo

Door het verleden tussen Kosovo en Servië was het tonen van de vlag met de tekst 'Kosovo behoort tot Servië' enorm beladen. Kosovo heeft zichzelf onafhankelijk verklaard van Servië, maar niet elk land erkent die beslissing. De spelers van Kosovo liepen na het tonen van de spandoeken van het veld af. Daarop werd het duel in Boekarest voor vijftig minuten gestaakt. De ultra's van de thuisploeg weigerden de vlag - zelfs na inmenging van de Roemeense aanvoerder - weg te halen in de Arena Nationala.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De UEFA heeft nog niet gereageerd op de gebeurtenissen in Roemenië, maar het ligt in de lijn der verwachting dat er een sanctie volgt voor het thuisspelende land. Mogelijk zullen zij een geldboete en een nader te bepalen aantal wedstrijden zonder publiek moeten afwerken.

Roemenië deed overigens sportief goede zaken in Boekarest door met 2-0 te winnen van Kosovo. Daardoor staat de ploeg van bondscoach Edward Iordănescu tweede in poule I met twaalf punten uit zes wedstrijden. Zwitserland voert de groep aan met veertien punten. Israël volgt op een punt van Roemenië.

EK-kwalificatie

Stand Groep I EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Roemenië
10
6
4
0
16-5
+11
22
2
Zwitserland
10
4
5
1
22-11
+11
17
3
Israël
10
4
3
3
11-11
0
15
4
Wit-Rusland
10
3
3
4
9-14
-5
12
5
Kosovo
10
2
5
3
10-10
0
11
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.