Haaland lacht het laatst in ongekend spektakelstuk

Reacties

Erling Haaland heeft Borussia Dortmund zaterdag naar de zege geschoten. Met twee goals was hij beslissend in het spectaculaire treffen met Bayer Leverkusen.

Haaland lacht het laatst in ongekend spektakelstuk
© Pro Shots
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
3 - 4
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Bayer Leverkusen en Borussia Dortmund staan voor aanvallend voetbal en daarom werd een spektakelstuk verwacht bij de confrontatie in de BayArena van zaterdag. De historie beloofde ook veel doelpunten. De twee clubs stelden ook wat dat betreft niet teleur.

Toen na de eerste 45 minuten de stof was neergedaald stond er een 2-1 stand op het scorebord. In de negende minuut opende Florian Wirtz de score nadat Borussia Dortmund onder het hoog druk zettende Leverkusen balverlies had geleden op eigen helft.

Na ruim een half uur nam Haaland de hoofdrol. In de 37ste minuut torende hij hoog boven de Bayer-defensie uit om uit een voorzet van Thomas Meunier raak te koppen. Twee minuten later leken deze twee spelers betrokken te zijn bij de ommekeer. Na een voorzet van de Belg legde de Noor de bal met het hoofd neer voor Jude Bellingham, die de bal vervolgens achter doelman Lukas Hradecky prikte.

Op advies van VAR ging er een streep door de 1-2 omdat in de aanloop naar de treffer een overtreding was begaan door Mahmoud Dahoud. Het was extra zuur voor Dortmund, dat in de extra tijd van de eerste helft na een scherpe counter van Leverkusen de 2-1 van Patrik Schick incasseerde.

Penalty
Leverkusen, dat begon met Mitchel Bakker en Jeremie Frimpong, kon niet lang genieten van de voorsprong. Julian Brandt deed in de 48ste minuut met een knal in het dak van het doel zijn oude club pijn. Niet veel later moest BVB weer in de achtervolging na de 3-2 van Moussa Diaby.

Met Donyell Malen als verse kracht binnen de lijnen slaagde Dortmund in de 71ste minuut in die opzet. Raphaël Guerreiro tekende met een zeer fraaie vrije trap voor de 3-3. Vier minuten later had BVB dan eindelijk een voorsprong te pakken. Op advies van de VAR leidde een overtreding van Odilon Kossounou op Marco Reus tot een strafschop, die door Haaland onberispelijk werd benut.

Dortmund deed wat Leverkusen niet deed; de voorsprong vasthouden. Met de drie punten ging de ploeg van Marco Rose op de ranglijst aan Leverkusen voorbij.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2021/2022

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
5
5
97-37
+60
77
2
Borussia Dortmund
34
22
3
9
85-52
+33
69
3
Bayer Leverkusen
34
19
7
8
80-47
+33
64
4
RB Leipzig
34
17
7
10
72-37
+35
58
5
Union Berlin
34
16
9
9
50-44
+6
57
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer E. Haaland
Meer over E. Haaland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.