Haaland: 'Hij is een slimme gast en ik speel graag met slimme gasten'

Reacties

Luton Town – Manchester City werd de avond van Kevin De Bruyne en Erling Haaland. De Noor scoorde vijf keer op Kenilworth Road, de eerste vier op aangeven van de rossige Belg. Na afloop van het FA Cup-treffen stonden Haaland en zijn manager Pep Guardiola voor de camera's.

Haaland: 'Hij is een slimme gast en ik speel graag met slimme gasten'
© Pro Shots
Luton Town
Luton Town
2 - 6
Manchester City
Manchester City

'We hadden een plan en iedereen heeft zich daar goed aan gehouden', loofde Haaland zijn collega's. 'Dat moeten we doen tegen dit soort ploegen. Iedereen heeft het goed gedaan, natuurlijk speelde Kevin De Bruyne een enorme rol. Hij deed waar hij goed in is, het is heerlijk om met hem te spelen. Ons samenspel? Niet slecht, zou ik zeggen. Het is best goed, zelfs. We weten wat we van elkaar willen. Hij is een slimme gast en ik speel graag met slimme gasten.'

De spits kreeg de vraag of hij zichzelf fitter voelde worden na een langdurige afwezigheid eerder dit seizoen. Hij antwoordde bevestigend en, voor de ploegen om City heen, zelfs ietwat onheilspellend. 'Mijn fitheid komt weer richting het maximum, dat is altijd fijn. Een geweldig gevoel. Onze piek moet nog komen. Ja, we komen eraan. We zijn klaar om aan te vallen, er komen mooie tijden aan', waarschuwde Haaland de concurrentie vast bij zendgemachtigde ITV.

Daarna kwam Guardiola nog aan het woord. 'De connectie tussen Kevin en Erling was perfect, en er lag veel ruimte voor ze. Dit is een zware uitwedstrijd, en we zijn toch door naar de kwartfinale. Kevin en Erling hebben elkaar nodig, en dan zijn ze echt heel goed', aldus Guardiola, die bevestigde dat Jack Grealish vermoedelijk opnieuw een liesblessure heeft opgelopen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer FA Cup
Meer over FA Cup
Meer E. Haaland
Meer over E. Haaland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.