Haaland breekt weer records: 'Het is absoluut krankzinnig'

Reacties

Het seizoen is nog maar net begonnen, maar spits Erling Haaland staat alweer op elf doelpunten voor club en land. Het fenomeen is niet af te stoppen en landgenoten zijn dan ook blij dat hij voor Noorwegen uitkomt.

Haaland breekt weer records: 'Het is absoluut krankzinnig'
© Pro Shots

Tegen Gibraltar was het driemaal raak, waardoor de cijfers van Haaland nog indrukwekkender zijn geworden. In vijftien interlands scoorde Haaland twaalf keer, hij is de jongste Noorse speler ooit die de dubbele doelpuntencijfers haalt. Daarnaast maakte in de laatste 73 jaar niemand in zo weinig wedstrijden minimaal tien doelpunten voor het nationale elftal van Noorwegen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bondscoach Stale Solbakken wil voorzichtig omgaan met de verwachtingen rondom Haaland, maar ook hij kon zich niet inhouden voor de camera van het Noorse TV2. 'Je moet niet in historisch perspectief gaan praten over een jongen die in 2000 is geboren, maar alles wijst erop dat hij iedereen voorbij zal streven.'

Ook teamgenoot Martin Ødegaard is onder de indruk. 'Zijn cijfers spreken voor zich, het is absoluut krankzinnig. We hebben geluk dat hij voor ons speelt.' Sinds het seizoen 2018/19 maakte Haaland 105 doelpunten in 105 duels.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In Noorwegen werd uiteraard ook gekeken naar de verrichtingen van groepsgenoot Oranje, dat de macht greep in Groep G via een 6-1 overwinning op Turkije. Bij dagblad Verdens Gang stellen ze dat dit een positief resultaat was voor de concurrentiestrijd met Turkije. Het WK zou te vroeg komen voor de (jonge) Noorse selectie, te jong om straks de naar alle waarschijnlijkheid broodnodige overwinning op Nederland te boeken in Rotterdam.

Er wordt al vooruitgekeken naar de eerstvolgende interland van Noorwegen, uit tegen Turkije. De Turken zullen veel spelers missen in die wedstrijd, Feyenoorder Orkun Kökçü, Ozan Kabak en Çaglar Söyüncü zijn er niet bij door kaarten in de wedstrijd tegen het Nederlands elftal.

De ultieme krachtmeting in de kwalificatiegroep staat op 16 november gepland, als Nederland Noorwegen ontvangt in Rotterdam. Daarvoor speelt Oranje nog tegen Letland, Gibraltar en Montenegro.

WK Kwalificatie Europa

Stand Groepsfase Groep G WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
10
7
2
1
33-8
+25
23
2
Turkije
10
6
3
1
27-16
+11
21
3
Noorwegen
10
5
3
2
15-8
+7
18
4
Montenegro
10
3
3
4
14-15
-1
12
5
Letland
10
2
3
5
11-14
-3
9
6
Gibraltar
10
0
0
10
4-43
-39
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.