Gündogan richt pijlen na rode kaart niet op arbitrage, maar op ploeggenoot

Xavi en de Spaanse kranten wezen na de uitschakeling van Barcelona in de Champions League met de beschuldigende vinger naar de arbitrage, maar Ilkay Gündogan vindt dat Barça de uitschakeling aan zichzelf te wijten heeft. De Duitse middenvelder was na de nederlaag tegen Paris Saint-Germain (1-4) kritisch op Ronald Araújo en de defensie.

Barcelona
Barcelona
1 - 4
PSG
PSG

Barcelona ging de return in met een 3-2 voorsprong en kwam ook vroeg op voorsprong via Raphinha, maar na een rode kaart voor Araújo in de 29ste minuut stortte de ploeg van Xavi in. De trainer van Barça hekelde die beslissing, zoals ook de Spaanse pers niet te spreken was over het optreden van scheidsrechter Istvan Kovács. In dat opzicht is het opvallend te noemen dat Gündogan zijn ploeggenoot juist kapittelde.

'Dit is de Champions League. Ongeacht de tegenstander is het onmogelijk om terug te komen als een van je spelers van het veld wordt gestuurd', zei Gündogan tegen Spaanse media. 'We zijn teleurgesteld. We hadden het gevoel dat we de wedstrijd onder controle hadden tot aan de rode kaart.' En die was volgens hem terecht. 'Het is een overtreding, het is een rode kaart. Maar jullie zullen het wel beter weten.'

Gündogan was van mening dat Araújo zijn tegenstander Bradley Barcola had moeten laten lopen. 'Op dit soort cruciale momenten moet je zeker weten dat je de bal kan veroveren, anders kan je hem beter laten lopen. Misschien redt de keeper ons wel in die situatie. En anders krijg je een goal tegen. Maar een rode kaart zo vroeg in de wedstrijd is dodelijk', was de voormalig speler van Manchester City duidelijk.

Fout
Gündogan vond ook dat de verdediging van Barça in de fout ging bij de 1-2 van Vitinha, die na een kort genomen corner van afstand raak schoot. 'Weer een fout. We mogen hem daar nooit laten schieten, hij stond helemaal vrij. Het is niet alsof we daar niet op hebben getraind. Iemand moet daar uitlopen. Dat gebeurde niet en toen was het te laat. Het was een goed schot, maar het was een onnodig tegendoelpunt.'

In de tweede helft ging Barça op jacht naar de treffer die een verlenging had betekend. Gündogan meende recht te hebben op een penalty. 'Dat zei ik tegen de scheidsrechter, in plaats daarvan gaf mij me geel.' De teleurstelling was groot bij de routinier, die vorig seizoen de Champions League won met City. 'We hadden alles in eigen hand, maar we geven het op heel simpele wijze weg. Dat is het meest teleurstellende.'