Gündogan is klaar met politieke statements in Qatar: 'Gaat nu om voetbal'

Reacties

Duits international Ilkay Gündogan vindt dat de tijd van politieke statements op het WK in Qatar voorbij moet zijn. De middenvelder van Manchester City hoopt dat de aandacht wordt verlegd naar het voetbal.

Gündogan is klaar met politieke statements in Qatar: 'Gaat nu om voetbal'
© Pro Shots
Costa Rica
Costa Rica
2 - 4
Duitsland
Duitsland

Gündogan was voor de eerste groepswedstrijd van Duitsland tegen Japan één van de spelers die op de teamfoto met een hand voor zijn mond stond. Dat was een reactie van de Duitse internationals op het besluit van de FIFA om het dragen van de OneLove-aanvoerdersband te bestraffen met een gele kaart en/of een geldboete.

'Een aantal teamgenoten werd gek van de FIFA, vanuit het team waren wel een paar dingen gepland', zei Gündogan tegen The Athletic. 'Het dragen van de OneLove-band werd vlak voor de wedstrijd tegen Japan verboden en sommige jongens waren daarover erg teleurgesteld en gefrustreerd. Ze wilden daarom op deze manier reageren.'

'We hadden een discussie in de kleedkamer en uiteindelijk besloten we met dat gebaar richting de FIFA op de foto te gaan. Als je zoiets doet, dan moet je dat als een team doen. Maar als ik eerlijk ben, is de tijd van politiek nu voorbij', aldus Gündogan, die zich met Duitsland opmaakt voor de laatste groepswedstrijd tegen Costa Rica.

'We zijn hier nu eenmaal en ik denk dat Qatar ook heel erg trots is. Ze zijn het eerste moslimland dat een WK organiseert. Ik kom uit een moslimfamilie en ik merk dat de moslimgemeenschap trots is. Het moet nu weer over voetbal gaan en daarvan moeten we genieten. Dat is voor mij het belangrijkste', verklaarde Gündogan.

Wereldkampioenschap

Stand Groep E Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Japan
3
2
0
1
4-3
+1
6
2
Spanje
3
1
1
1
9-3
+6
4
3
Duitsland
3
1
1
1
6-5
+1
4
4
Costa Rica
3
1
0
2
3-11
-8
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.