Gullit completeert indrukwekkend deelnemersveld Kuyt Testimonial

Reacties

In navolging van Ronald Koeman en Louis van Gaal is ook Ruud Gullit komende zondag van de partij bij de afscheidswedstrijd van Dirk Kuijt in De Kuip (aftrap 14.00 uur). Feyenoord heeft woensdagmiddag de volledige, en tamelijk indrukwekkende, lijst met deelnemers aan de Dirk Kuyt Testimonial gepubliceerd.

Gullit completeert indrukwekkend deelnemersveld Kuyt Testimonial

Anderhalve week geleden werd een groot deel van de spelers, die er op 27 mei bij zijn als er in de De Kuip voor het eerst sinds 1983 een testimonial wordt gehouden (destijds voor Willem van Hanegem), al bekend. De naam Gullit, tot eind vorig jaar nog assistent-bondscoach van Oranje en in het verleden één seizoen trainer van Kuijt bij Feyenoord (in 2004/05, foto), stond daar nog niet bij.

Gullit heeft zondag de leiding over het team Vrienden van Dirk, spelers die met Kuijt samenspeelden bij Liverpool of Fenerbahçe. Team Vrienden van Dirk: Jerzy Dudek, Fabio Aurélio, Craig Bellamy, Jamie Carragher, Andy Carroll, Luis García, Steven Gerrard, Albert Riera, Volkan Demirel, Cristian Baroni, Emre, Raúl Meireles, Selçuk Sahin, Moussa Sow en Pierre Webo.

Dat elftal speelt in de eerste helft tegen een gelegenheidselftal Feyenoorders, dat onder leiding staat van bondscoach Ronald Koeman. Team Feyenoord: Patrick Lodewijks, Ron Vlaar, Pascal Bosschaart, Terence Kongolo, Patrick Paauwe, Tonny Vilhena, Jens Toornstra, Steven Berghuis, Bilal Basaçikoglu, Salomon Kalou, Eljero Elia, Pierre van Hooijdonk en Roy Makaay.

Na rust maken de Vrienden van Dirk plaats voor Team Oranje, dat onder leiding van oud-bondscoach Louis van Gaal staat. Team Oranje: Edwin van der Sar, Ryan Babel, Frank de Boer, Wilfred Bouma, Giovanni van Bronckhorst, Phillip Cocu, Memphis Depay, John Heitinga, Nigel de Jong, Ruud van Nistelrooy, André Ooijer, Robin van Persie, Arjen Robben, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart.

Kuijt speelde verdeeld over twee periodes in totaal 193 officiële wedstrijden voor Feyenoord. De oud-speler van FC Utrecht, Fenerbahçe en Liverpool sloot zijn professionele loopbaan in Rotterdam af met het winnen van de landstitel in 2017. Met een hattrick had Kuijt een hoofdrol in de kampioenswedstrijd tegen Heracles Almelo (3-1). De opbrengst van zijn testimonial gaat naar het goede doel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.