Zwanenzang Kuijt met deelnemersveld vol wereldsterren

Reacties

Het deelnemersveld voor de afscheidswedstrijd van Dirk Kuijt op 27 mei is bekend. Spelers met een verleden of heden bij Feyenoord, Liverpool, Fenerbahçe en het Nederlands elftal komen in actie in De Kuip.

Zwanenzang Kuijt met deelnemersveld vol wereldsterren

Om 14.00 uur trapt Feyenoord met gelegenheidscoach Ronald Koeman af tegen de 'Vrienden van Dirk'. Koeman zal gebruikmaken van spelers uit het verleden en heden van Feyenoord, zoals Roy Makaay, Salomon Kalou en Tonny Vilhena. Zij treffen een team bestaande uit voormalig ploeggenoten van Kuijt in Engeland en Turkije, met onder anderen Jerzy Dudek, Steven Gerrard, Xabi Alonso en Jamie Carragher.

In de rust maken zijn oud-collega's plaats voor Oranje-spelers uit heden en verleden, zoals Arjen Robben, Robin van Persie, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Giovanni van Bronckhorst, Edwin van der Sar, Phillip Cocu en Ruud van Nistelrooij. Zij staan onder leiding van voormalig bondscoach Louis van Gaal. Memphis Depay, Ryan Babel, Eljero Elia en Terence Kongolo hebben van de huidige bondscoach Koeman toestemming gekregen om ook acte de presence te geven.

De middag herbergt nog een aantal verrassingen die niet zijn prijsgegeven. Met de Dirk Kuyt Foundation, de Feyenoord Foundation en Support Casper profiteren drie goede doelen van de opbrengst van de wedstrijd. Het is inmiddels 35 jaar geleden dat Feyenoord voor het laatst een afscheidsduel heeft georganiseerd. In 1983 ging de eer naar Willem van Hanegem. In 1974 nam Coen Moulijn met een testimonial afscheid van het Feyenoord-publiek.

Kuijt speelde verdeeld over twee periodes in totaal 193 officiële wedstrijden voor Feyenoord. De oud-speler van FC Utrecht, Fenerbahçe, Liverpool en Feyenoord sloot zijn professionele loopbaan in Rotterdam af met het winnen van de landstitel in 2017. Met een hattrick had Kuijt een hoofdrol in de kampioenswedstrijd tegen Heracles Almelo (3-1).

Alle bekendgemaakte gasten bij het afscheid van Kuijt: Patrick Lodewijks, Roy Makaay, Salomon Kalou, Lex Immers, Miquel Nelom, Jan-Arie van der Heijden, Rick Karsdorp, Jens Toornstra, Tonny Vilhena, Steven Berghuis, Jerzy Dudek, Steven Gerrard, Xabi Alonso, Jamie Carragher, Robbie Fowler, Craig Bellamy, Cristian Baroni, Raul Meireles, Pierre Webo, Arjen Robben, Robin van Persie, Memphis Depay, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Giovanni van Bronckhorst, Edwin van der Sar, Phillip Cocu, Ruud van Nistelrooij, Ryan Babel, Eljero Elia, Terence Kongolo, Ronald Koeman (trainer), Louis van Gaal (trainer).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.