Guinee laat speler thuis na rel over shirt van Vinícius

Reacties

Dat Morlaye Sylla niet is opgeroepen om zijn land Guinee te vertegenwoordigen op de Afrika Cup, zou normaal geen internationaal nieuws zijn. Echter is de reden voor de beslissing van bondscoach Kaba Diawara wel een bijzondere: beschuldiging van diefstal.

Guinee laat speler thuis na rel over shirt van Vinícius
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Het zit zo: Guinee speelde afgelopen zomer een oefeninterland tegen Brazilië. Zoals dat vaker gaat, was er na afloop een beste jacht op de shirtjes van de spelers van de Goddelijke Kanaries. Sylla had misschien wel de hoofdprijs te pakken: het tricot van Vinícius Júnior. Het kostbare shirt verdween naderhand alleen in de kleedkamer, waarna Sylla zijn bondscoach van diefstal beschuldigde.

Die was daar niet bepaald van gediend. Diawara besloot daarop om Sylla, die bij het Portugese Arouca zijn clubvoetbal speelt, niet mee te nemen naar het eindtoernooi in Ivoorkust. Daar speelt Guinea, met Werder Bremen-middenvelder Naby Keïta als blikvanger, poulewedstrijden tegen Kameroen, Gambia en Senegal.

Afrika Cup

Stand Groep C Afrika Cup 2023 Côte d'Ivoire

Afrika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Senegal
3
3
0
0
8-1
+7
9
2
Kameroen
3
1
1
1
5-6
-1
4
3
Guinee
3
1
1
1
2-3
-1
4
4
Gambia
3
0
0
3
2-7
-5
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.