Brazilië maakt statement en loopt over Guinee heen

Reacties

Brazilië heeft in een oefenwedstrijd tegen Guinee een comfortabele zege geboekt. De nummer drie van de FIFA-wereldranglijst was door doelpunten van Joelinton, Rodrygo, Éder Militão en Vinícius Júnior een maatje te groot voor het Afrikaanse land.

Brazilië maakt statement en loopt over Guinee heen
© Pro Shots
Brazilië
Brazilië
4 - 1
Guinee
Guinee

Bij de Brazilianen waren Antony en Neymar afwezig door een blessure, maar met Rodrygo, Richarlison en Vinícius Júnior stond er toch genoeg kwaliteit voorin bij Brazilië. Het openingsdoelpunt kwam van de voeten van Joelinton. Een verlengde corner kwam bij de tweede paal bij hem terecht en hij frommelde de bal achter doelman Ibrahim Koné.

Drie minuten later verdubbelde Rodrygo de score. Met een imposante versnelling liep hij de verdedigers voorbij en vanuit een lastige hoek werkte hij hard binnen. Nog voor rust kwam Guinee wel weer terug in de wedstrijd toen Sehrou Guirassy een voorzet van Issiaga Sylla binnenkopte, maar de hoop was direct na rust alweer vervlogen.

Militão heerste in de lucht bij een indraaiende voorzet en produceerde de derde Braziliaanse treffer van de avond. Vanaf de strafschopstip was Vinícius verantwoordelijk voor de 4-1. Zo had Brazilië, dat voor het eerst in de geschiedenis volledig in het zwart speelde als statement tegen racisme, weinig moeite om Guinee opzij te zetten. Komende dinsdag volgt een oefenduel met Senegal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.