Guerrero na onverwachte WK-deelname maanden geschorst

Reacties

Paolo Guerrero zal na zijn WK-deelname met Peru alsnog zijn dopingschorsing uit moeten zitten. Dit betekent dat de aanvaller de komende acht maanden niet in actie mag komen voor zijn nieuwe werkgever.

Guerrero na onverwachte WK-deelname maanden geschorst

Bij Guerrero (34) werden eind vorig jaar sporen van cocaïne aangetroffen tijdens een dopingcontrole, waarna de topscorer aller tijden van Peru voor veertien maanden werd geschorst. Een ware soap volgde, waarbij de Zwitserse rechtbank het laatste woord had. Deze instantie bepaalde dat het vonnis voor onbepaalde tijd opgeheven moest worden, om de zaak beter te bestuderen.

Dit had positieve gevolgen voor Guerrero en Peru, de spits kon door de opheffing toch actief zijn op het WK in Rusland. De Zuid-Amerikanen overleefden de groepsfase niet, maar wonnen wel een groepsduel: 0-2 tegen het Australië van bondscoach Bert van Marwijk. Guerrero maakte de tweede treffer van Peru.

Nu het WK afgelopen is werd de zaak weer opgepakt en maakte de FIFA bekend dat Guerrero zijn straf gewoon uit moet zitten. Internacional, de nieuwe club van de Peruviaan, kan zodoende pas in april 2019 een beroep doen op Guerrero.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.